Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Євросоюз послідовно перетворює Україну на колонію і сировинний придаток
Автор: Олег Баль      Дата: 08.07.2020 21:16


Євросоюз послідовно перетворює Україну на колонію і сировинний придаток      Політик Віктор Медведчук заявив, що ЄС веде колоніальну політику щодо України
     
     Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук вважає абсолютно неприйнятним вимогу Європейського Союзу до уряду України та парламенту відмовитися від підтримки вітчизняного машинобудування. Про це йдеться у статті Віктора Медведчука, опублікованій на сайті партії.
     
     Парламентарій уточнив: мова йде про лист, який 3 липня 2020 року посол Євросоюзу в Україні направив Метті Маасікас прем'єр-міністру Денису Шмыгалю та голові Верховної Ради Дмитру Разумкову. У цьому листі посол ЄС звернувся до керівництва нашої країни. Як заявив політик, посол "фактично зажадав скасувати останні дії Кабміну і парламенту, спрямовані на стимулювання роботи українського машинобудування".
     
     "Маасікас, всупереч дипломатичним нормам, дозволив собі пряму та безпідставну критику проекту постанови Кабінету міністрів України "Деякі питання реалізації пілотного проекту по здійсненню закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва", опублікованого 11 червня 2020 року", ‒ зазначив політик.
     
     Медведчук пояснив: цим проектом постанови Кабміну передбачається, що 15-30% комплектуючих до імпортованої продукції машинобудування повинні вироблятися в Україні. Однак така спроба захистити вітчизняного виробника і стимулювати розвиток галузі викликала невдоволення Євросоюзу.
     
     "На наш погляд, це буде істотним порушенням зазначених основ рівного ставлення і недискримінації", ‒ заявив посол ЄС в Україні, маючи на увазі під "основами" Угоди СОТ і Угоду про асоціацію з ЄС.
     
     Також посол ЄС виступив із критикою законопроекту № 3739 "Про внесення змін в Закон України "Про публічні закупівелі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості", бо він "порушить ст. IV Угоди СОТ і ст. 151 (1) Угоди про асоціацію".
     
     "Євросоюзу не подобається, що в Україні з'явилися хоч якісь перспективні плани підтримки вітчизняного машинобудування", ‒ констатував Медведчук.
     
     Але, як зазначив політик, підтримати українське машинобудування дійсно необхідно, причому терміново.
     
     "Падіння обсягів випуску машинобудівної продукції в Україні тільки за останній рік склало 22,4% (травень 2020-го до травня 2019-го). Зниження експорту продукції машин і обладнання з України склало у квітні 2020 року 28,6% (до квітня 2019-го). Причому українська машинобудівна продукція не становить конкуренції продукції країн Євросоюзу і в ці країни навіть не експортується", ‒ навів дані Медведчук.
     
     Він також додав, що співпраця України з ЄС негативно позначається на вітчизняній економіці в цілому.
     
     Зокрема, згідно з даними Держстату, за підсумками 4 місяців 2020 року експорт товарів України в країни ЄС скоротився на 10,7% ‒ до $6,7 млрд, а його частка впала до 38,5%. Сальдо двостороннього товарообігу склало -$1,1 млрд.
     
     "Більше того, обіцяна євроінтеграторами в 2014 році диверсифікація і заміщення євразійських ринків з допомогою європейських також повністю провалені. Приміром, за підсумками 2019 року Україна експортувала товарів країни Євросоюзу на $20,7 млрд (частка ‒ 41,5%), на ринки країн СНД – на $6,7 млрд (13,4%). Якщо порівнювати з 2011 роком, коли був зафіксований пік торгівлі України з ЄС та СНД, річний обсяг експорту товарів у країни Євросоюзу зріс лише на $2,8 млрд (з $17,9 млрд), тоді як в країни СНД – обвалився на немислимі $19,5 млрд (з $26,2 млрд). Це призвело до найглибшої кризи в промисловості, невиконання бюджетних надходжень, рекордних запозичень, появи багатомільйонної армії безробітних і трудової міграції, тотальної бідності", ‒ підкреслив нардеп.
     
     Парламентарій упевнений, що лист Маасікаса є черговим підтвердженням того, що в Європі Україну не розглядають як самодостатню країну з розвиненою економікою, а як колонію і сировинний придаток.
     
     "Євросоюз проводить щодо України колоніальну політику, намагаючись остаточно перетворити нашу країну на сировинний придаток. Це не "партнери", а саме колонізатори. Партнер, навпаки, пішов би назустріч, допоміг у скрутну хвилину. Ці ж добродії з усіх сил намагаються зіштовхнути Україну в доіндустріальний період, у середньовіччя", ‒ підсумував Медведчук.


Автор: Олег Баль прочтений: 300 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 33515
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика