Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ЗА ВІДРОДЖЕННЯ ТА ЄДНАННЯ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 22.11.2002 10:26


     В 1975 році в Німеччині в місті Візінтхайді (Баварія) було створено історичне товариство "Волинь". Його засновники, німці, що народилися в Україні і за рядом обставин повернулися на історичну батьківщину.
     На чолі цієї організації стоїть Ніколаус Арнд, який на основі матеріалів, що знаходилися у членів товариства, створив виставку про життя и діяльність німців у Північній Україні на Волині та в місті Києві в 20 - 30 роках минулого сторіччя.
     Тільки зараз зявилась така можливість показати долю волинських німців, так як з одного боку вони вважаються наймолодшою групою німецьких переселенців, а з іншого, якраз вони першими безвинно постраджали внаслідок політичних криз. Більш як чверть мільйона людей зявилися единою німецькою групою, і які перед другою світовою війною стали кровавими жертвами двох тоталітарних полярних режимів Сталіна та Гітлера.
     Випереджуючи можливі непорозуміння, відразу хочеться відмітити, що під назвою Волинь мається на увазі історичні території, ті, які царський уряд називав Волинь і ті, що українськими істориками та етнографами називаються "Великою Волинню". Таким чином ця експозиція не обмежується тільки Волинською областю, сюди також включаються регіони Житомир та Рівне.
     Потрібно сказати, що німці, які жили на Волині, приймали активну участь в утворенні політичних структур, медицині, культурному житті, розвитку підприємництва. Разом з тим організатори не приховують і наксдків війни та насилля, як з боку Германії, так і з боку СРСР.
     Дана виставка підтримується фондом "Розвиток" м. Одеса, "Баварський дім" м. Одеса та Асоціацією німців України, які турбуються про життя теперішньої німецької діаспори в Україні. Виставка вже побувала в багатьох містах таких як Київ, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Мукачево і зараз експонується в Житомирі. В подальших планах - Рівне, Одеса, та Крим.
     Експозиція, що складається з 20-ти щитів, визиває живу зацікавленність громадськості і сприяє поліпшенню взаєморозуміння між німецьким та украєнським народами, які ще 900 років по тому разом обробляли землю, будували школи та храми, знаходили порозуміння у всіх сферах життя.
     На сьогоднішній день асоціація німців України, яку очолює Валентина Самійленко (Руперт), веде цілеспрямовану діяльність з метою задоволення нагальних проблем німців, які мешкають на території України. Перш за все, це вивчення німецької мови, культурних, релігійних традицій притаманних німецькому народові.
     Валентина Самійленко, президент асоціації німців України. "Усі, кому не байдужа культурна і духовна спадщина людства, хто ринеться зберегти і збільшити його багатство, хто хоче правильно орієнтуватися в складних перепитиях суспільно-політичного життя, хто бажає знаходити або поглибити віру, надію і любов до Бога, не можуть залишитися байдужими до цієї події".
     Володимир Піньковський, віце-президент асоціації німців України, голова Житомирського німецького товариства "Відергебурт".
     "Ми повинні памятати сторінки з життя наших прадідів, які пліч опліч з українцями, росіянами, представниками інших національностей освоювали нові земельні наділи, виховували дітей та будували спільні плани на майбутнє.
     Стосовно німецького етнічного розвитку в Україні, то створено і працює потужне громадське обєднання Асоціація німців України, яке обєднує понад сто німецьких організацій зі всіх регіонів.
     Цю громадську структуру визнали в Україні та Німеччині, як єдиного представника німецької нації в Україні.
     Впевнений, що ця спілка буде довго і плідно працювати в інтересах народів обох країн, зміцнювати дружбу і взаєморозуміння між Сходом та Заходом єдиної Європи.
     Доктор Вальдемар Кьон, директор благодійного фонду "Баварський дім Одеса". "Значення цієї виставки вимірюється тим, що в її матеріалах відображені найважливіші віхи з життя та діяльності німецьких переселенців північного регіона нашої країни. Всебічне висвітлення цих подій повинно служити не тільки осмисленню двохсотрічної історії німецького населенні в Україні, але і сприяти більш глибокому розумінню сьогодніщніх проблем та пошуку шляхів їх розвязання.
     Як директор Благодійного фонду "Баварський дім, Одеса", я радий тому, що ми можемо сприяти проведенню цієї акції. Я впевненний в тому, що кожний відвідувач виставки знайде в ній багато цікавого та корисного, і що її експозиція буде сприяти збагаченню культурного життя нашої країни".
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2994 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 341
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика