Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні набирають популярності равликові ферми
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 25.08.2020 19:46


В Україні набирають популярності равликові ферми      З 2019 р. з України експортовано майже 300 тис. т слимаків. Цього року, попри карантин, обсяги продажів за той самий період зросли у 2,5 рази. За 5 років в Україні з’явилося близько 200 равликових ферм.
     
     Так, під Черніговом Наталя Сарнацька, фінансист із Києва, створила равликову ферму і перед осінніми заморозками очікує на 10 т слимаків, які експортує до Іспанії.
     
     Два роки тому вона взяла в оренду напівзруйновану ферму. І під колишнім корівником на 0,4 га землі заселила 1 тис. кг середземноморських маток. Жінка стверджує, що робота потребує капіталовкладень, але їй подобається, адже равлики мовчазні і загалом спокійні.
     
     Фермерських слимаків з України вже напряму продають до Іспанії. До цього насичували внутрішній ринок маточними равликами для розведення. Французи полюбляють інших слимаків — виноградних, із лісів, зокрема і волинських. А от італійський ринок без посередників ще потрібно завоювати.
     
     «В Італії хочуть більших равликів. І оскільки ринок Іспанії був більший, ми зосередили свою увагу на Іспаніії. А тепер будемо рухатися в бік Італіі також. Якщо цього року не буде другої хвилі пандемії і все піде згідно з планами, то це буде перспективно для тих, хто має виходи безпосередньо на закордонні ринки», — розповідає Андрій Дзюбан, ресторатор.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 298 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 34176
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика