Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У Полтаві завершили будівництво шестиповерхового кардіоцентру
Автор: Сергей Черняк      Дата: 03.09.2020 22:46


У Полтаві завершили будівництво шестиповерхового кардіоцентру      У Полтаві завершили будівництво нового 6-поверхового корпусу обласного клінічного кардіоцентру.
     
     Полтавський інститут серця
     
     Загальний обсяг фінансування – понад 400 мільйонів гривень. Це кошти обласного та державного бюджетів, а закупівля медобладнання відбувалася в межах спільного проєкту Міжнародного банку реконструкції та розвитку і МОЗ України.
     
     Як зазначається, новозбудований корпус разом із будівлею існуючого диспансеру створюють єдиний кардіоцентр. У ньому поліпшені умови для перебування пацієнтів. Через кілька тижнів має розпочатися прийом пацієнтів.
     
     Лікарі проводитимуть високотехнологічні оперативні втручання: зокрема, стентування, ангіографію та коронаграфію. Крім того, плануються операції на відкритому серці.
     
     «Новий корпус кардіоцентру – один із наймасштабніших і найважливіших об’єктів будівництва на Полтавщині. Це не просто гарна будівля, це справжній космодром у медичній галузі. Шість поверхів високоточного обладнання, три операційні, надсучасна реанімація. Тепер усе це доступне для жителів області. Ми розпочинаємо новий етап лікування серцево-судинних захворювань», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.
     
     Як виглядає кардіоцентр
     
     На першому поверсі будівлі розміщено поліклініку та приймальне відділення, кабінети лікарів, комп’ютерної томографії. На другому – відділення функціональної діагностики: кабінети ЛФК, велоергометрії, електрокардіографії, довготривалого ЕКГ контролю, стрес-ехокардії, ультразвукового дослідження, рентгенкабінет, конференцзал на 80 місць, кабінет телемедицини.
     
     3, 4 та 5 поверхи – двомісні палати з окремими санвузлами, а на 6-му – операційні, лабораторія, блок реанімації та інтенсивної терапії.
     
     У старій будівлі медзакладу бракувало місця, щоб встановити новітнє обладнання. Норми перебування пацієнтів також не відповідали вимогам сучасної медицини, а приміщення для диспансерно-поліклінічного відділення та денного стаціонару доводилося орендувати за п’ять кілометрів від основного диспансеру.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 574 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 34282
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика