Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК „ГАЗ УКРАЇНИ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 23.11.2002 12:00


     22 листопада 2002 року в залі засідань НАК „Нафтогаз України" відбулася Всеукраїнська нарада керівників газових господарств, що входять до складу дочірньої компанії „Газ України" НАК „Нафтогаз України".
     На порядку денному наради були питання завершення реформування газового ринку України, забезпечення розрахунків за спожитий природний газ всіма категоріями споживачів, а також погашення заборгованості за газ, спожитий в 1998-2001 роках. Учасники наради приділили особливу увагу виконанню плану платежів в бюджет та заходам, що забезпечать стабільну роботу підприємств газової галузі в осінньо-зимовий період.
     Як відзначив в своїй доповіді генеральний директор ДК „Газ України" Олександр Кисельов, підсумки реформування газового ринку України за останні 5 місяців в цілому можна оцінити позитивно.
     „Ми, в основному, впорались з поставленими завданнями, значно збільшивши обсяги реалізації природного газу через ДК „Газ України". Зникнення з ринку великої кількості посередників, які торгували газом по демпінговим цінам з порушенням діючого податкового законодавства, дозволило створити прозору систему реалізації природного газу, спростити розрахунки, нормалізувати цінову політику. В цілому, це сприяло покращанню наповненості бюджету та оздоровленню економіки України" - підкреслив керівник "Газу України".
     Підтвердженням позитивних наслідків реформи газового ринку є покращення фінансово-економічних показників діяльності Компанії. Так, обсяги реалізації природного газу промисловим споживачам через ДК „Газ України" за червень-жовтень 2002 року зросли більше ніж вдвівчі, - з 345 млн.м3 до 830 млн. м3. Рівень розрахунків за спожитий газ в минулому році складав в середньому 86%, а в поточному році досягнув 93%. За 10 місяців 2002 року рівень проплат у порівнянні з аналогічним періодом минулого року підвищився з 86% до 102%, в той час як обсяги споживання природного газу майже не змінилися - вони складали 31,2 млрд.м3 в 2001 році та 31,3 в 2002 році.
     Водночас, як зазначено на нараді, занепокоєння викликає незначний обсяг реалізації природного газу промисловим споживачам безпосередньо через ВАТ з газопостачання та газифікації. За 10 місяців поточного року ДК „Газ України" напряму реалізувала згаданій категорії понад 7,0 млрд.куб.м. природного газу, тоді як через ВАТ було реалізовано тільки 315,8 млн.куб.м. що складає 4,5% від загального обсягу газу, реалізованого даній категорії споживачів.
     Важко вирішуються проблеми оплати за газ підприємствами теплокомуненерго та енергогенеруючими компаніями, - рівень розрахунків цих категорій споживачів на листопад 2002 року становить 74% та 82% відповідно. Таке безоплатне та безвідповідальне споживання природного газу перешкоджає виконанню основного завдання Компанії - безперебійному та безаварійному забезпеченню потреб у газі народного господарства та населення України.
     
     За даними Прес-служби ДК "Газ України"
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2802 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 349
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика