Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна відновила рекорд експорту баштанних
Автор: Петр Чигрин      Дата: 22.11.2020 21:28


Україна відновила рекорд експорту баштанних      Україна цьогоріч продала на зовнішні ринки майже 36 тис. тонн кавуна і дині, встановивши рекорд.
     
     Попередній рекорд експорту, встановлений у 2018 році, був перевищений відразу на 87%. Традиційно, основний обсяг експорту припадав на кавун, водночас як експорт дині становив всього близько 2 тис. тонн. Однак і обсяг експорту дині також був рекордним.
     
     «Високі ціни на кавун і диню в ЄС, збільшення обсягів виробництва баштанних в Україні дали змогу українським експортерам наростити поставки», – повідомив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак.
     
     За даними цінового моніторингу, ціни на кавуни в Польщі, яка є головним імпортером кавунів і динь з України, були в середньому на 60% вищі, ніж у 2019 році. Водночас ціни на баштанні в Україні були найнижчими в регіоні. На початок вересня, коли експорт кавунів з України зазвичай найактивніший, розрив в оптових цінах на кавуни між Україною і Польщею досягав семи з половиною раз або 46 центів США на кожному кілограмі. В Україні в цей час кавуни продавали всього за 7 центів США за кг, а в Польщі – по 53 центи.
     
     З огляду на зростання експортних поставок кавунів у 2020 році, Україна за підсумками року може знову повернутися в топ-25 світового рейтингу, звідки вона випала кілька років тому.


Автор: Петр Чигрин прочтений: 287 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 35514
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика