Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Куда лететь на море в локдаун, кроме Египта
Автор: Максим Дюжев      Дата: 12.12.2020 20:02


Куда лететь на море в локдаун, кроме Египта      Популярні зимові напрямки на кшталт Гоа, Шрі-Ланки, Таїланду чи Сейшел цьогоріч для українців закриті, Балі – під питанням. Куди можна потрапити та скільки треба викласти, щоб пережити січневий локдаун на океанському узбережжі.
     
     Коронавірус та карантин не лише перекроїли туристичний ринок гірськолижних напрямків для українців, а й змінили традиційну палітру можливостей для тих, хто хоче з'їздити взимку на море.
     
     Читайте також: Все будет Буковель! А может Турция, Балканы или Казахстан? Направления и цены этой зимы
     
     Особливості зимового сезону 2020 року
     
     Рекордно низькі ціни
     
     Нині ціни на інші популярні напрямки – Єгипет і ОАЕ – є рекордно доступними та становлять від $250-300 за тижневий відпочинок на одну людину, розповідає керівниця відділу розвитку напрямків Join UP! Катерина Артюх.
     
     80-90% українців обирають для відпочинку саме ці близькомагістральні напрямки, каже Олег Кулик, директор мережі туристичних агенцій "Поїхали з нами". Але й на далекомагістральні напрямки, які в Україні прийнято називати екзотичними, ціни цього сезону набагато нижчі, стверджує Кулик: "Готелі не заповнені – ставлять скромніші цінники. У жовтні-листопаді авіакомпанії продавали квитки дешевше собівартості". Цьогоріч тури в п'ятизіркові готелі на Домінікані можна придбати за цінами тризіркових у минулі сезони.
     
     "Усі ціни на екзотичні напрямки цьогоріч дешевші, ніж минулого року, але в останні тижні почали зростати", – також додає директор туристичної компанії "Аполло-тур" Андрій Демура.
     
     Попит зріс, бо кордони не закриватимуть
     
     Туристичний попит цього сезону найбільше залежить від психологічного настрою українців, пояснюють співрозмовники LIGA.net. Через фінансові причини від подорожей відмовиться 20-30% клієнтів, каже Кулик.
     
     Могло бути більше, але допомогли офіційні пояснення від влади стосовно майбутнього жорсткого карантину.
     
     "Після того, як стало зрозуміло, що при введенні локдауну кордони не перекриватимуть, і літаки літатимуть, лише за тиждень попит виріс на 25-30%", – каже Демура.
     
     Його слова підтверджує Кулик: "Наприклад, у Домінікану рейси "забиті" вже на кілька тижнів вперед, що відповідно підтягує ціни".
     
     На його думку, локдаун може спричинити ще більший бум: багато людей вирішать замість сидіти з дітьми кілька тижнів у "закритих" містах, краще повезти їх на море, якщо є можливість.
     
     Визначальними цього сезону для українців є не тільки ціна туру, а й карантинні обмеження – до країн, які вимагають негативний ПЛР-тест, співвітчизники летять не так охоче, пояснюють турексперти.
     
     "Окрім додаткових витрат часу, це ще й небезпека, що у разі підтвердження вірусу доведеться щось скасовувати, думати про самоізоляцію, лікування, дорогу назад", – каже Кулик.
     
     Зміна хабів
     
     Летіти за найбільш популярними напрямками можна чартерами чи регулярними рейсами. У другому випадку слід враховувати необхідність трансферу. Якщо раніше найбільшими хабами для таких перельотів були міста Німеччини, Франції чи Нідерландів, то COVID усе змінив, пояснює Демура.
     
     Оскільки Європа закрита й у разі довгого трансферу неможливо вийти за межі аеропорту, основними хабами для стиковки стали Туреччина та ОАЕ.
     
     Для українців відкриті майже всі країни Латинської Америки (крім Аргентини, Уругваю, Венесуели, Сурінам, Французької Ґвіани та низки острівних). Але масового попиту на ці напрямки – немає, кажуть співрозмовники LIGA.net. Єдиний виняток – Мексика, але цей напрямок теж пасе задніх серед топзапитів українців.
     
     "Ні попиту, ні чартерів, ні туристичних блоків. Але будь-який тур у будь-яку відкриту країну можна організувати індивідуально, – каже Демура. – Скажімо, на тиждень в Бразилію за індивідуальним туром вартує від $5000".
     
     Також, за його словами, з України літає невелика кількість туристів на Балі, попри те, що країна закрита: "Багато хто користується можливістю потрапити туди за бізнес-візою. Вона коштує $550-600, але там зараз хороші знижки, тож загалом тур не виходить значно дорожчим – у межах $2000".
     
     Де відпочити: напрямки та ціни
     
     Острів Занзібар (Танзанія)
     
     Особливості в'їзду в зв’язку з COVID: для в’їзду до країни ПЛР-тест не потрібен
     
     Ціна тижня відпочинку: від $600-800 з людини
     
     За даними туроператорів, цьогоріч цей африканский напрямок – найдоступніший варіант з далекомагістральної екзотики для українців.
     
     Пережити локдаун (8-24 січня) на Занзібарі можна від 78 000 грн на двох у тризірковому готелі зі сніданками. Цінник на чотири зірки з all inclusive стартує зі 100 000 грн на двох.
     
     
     Домініканська Республіка
     
     Особливості в'їзду в зв’язку з COVID: для в’їзду до країни ПЛР-тест не потрібен, але є вибіркове тестування
     
     Ціна тижня відпочинку: від $1000-1200 з людини
     
     Найпопулярніший екзотичний напрямок сезону-2020 – у Карибському регіоні. Для в'їзду до країни не потрібні тести, однак у республіці вибірково проводять безкоштовне дихальне тестування. Уряд Домінікани взяв на себе витрати на страховку від COVID-19, яка покриває самоізоляцію, лікування та вартість квитка додому для всіх туристів до країни у грудні 2020-го.
     
     Полетіти вдвох на Домінікану на період можливого локдауну можна із сумою від 115 000 грн (4-зірковий готель з системою "все включено").
     
     Мальдіви
     
     Особливості в'їзду в зв’язку з COVID: для в’їзду до країни потрібен ПЛР-тест, завантажений застосунок TraceEkee і заповнена анкета
     
     Ціна тижня відпочинку: від $1500-2000 з людини
     
     Ще одна можливість поплавати у водах Індійського океану. "Такий варіант підходить для тих, хто цінує усамітнений відпочинок", – коментує Кулик.
     
     "Найскромніше" пережити січневий локдаун на Мальдівах у тризірковому готелі лише зі сніданками вийде від 104 000 грн на двох. А варіант на чотири зірки та all inclusive стартує зі 154 000 грн.
     
     
     Мексика
     
     Особливості в'їзду в зв’язку з COVID: для в’їзду до країни ПЛР-тест не потрібен
     
     Ціна тижня відпочинку: від $2000-2200 з людини
     
     Чартерів до Мексики немає. Можливий варіант летіти з пересадками у Стамбулі з Turkish Airlines, Lufthansa та Condor через Франкфурт, KLM через Амстердам.
     
     Відпочинок у Канкуні на двох під час локдауну без харчування можливий від 79 000 грн у тризірковому готелі. Провести час на мексиканському узбережжі у чотиризіркових номерах з системою все включено можна, маючи в гаманці від 116 000 грн.
     
     ОАЕ
     
     Особливості в'їзду в зв’язку з Covid: для Дубаю потрібен ПЛР-тест (за 96 годин до прильоту), безкоштовний повторний тест на місці, завантажити мобільний додаток COVID19 DXB Smart, короткотермінова самоізоляція (до 12 год) та заповнена анкета
     
     Ціна тижня відпочинку: від $450-500 з людини
     
     За словами Артюх, найцікавішу стратегію з безпеки туристів наразі демонструє Дубай, ввівши доволі суворі вимоги контролю: "Там, де розроблена система тестування та просто підтримується практика соціального дистанціювання та носіння масок, – проблем значно менше".
     
     Локдаун у Шарджі чи Дубаї без харчування вдвох можна провести у тризірковому готелі починаючи з 28 000 грн. Аll inclusive та чотиризірковий номер в Арабських Еміратах на період локдауну можна отримати на двох за 45 000-60 000 грн.


Автор: Максим Дюжев прочтений: 309 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 35815
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика