У Запоріжжі фермери продають готові страви із равликів
Автор: Юрий Воеводин Дата: 10.02.2021 23:32
У Запоріжжі равликове господарство Zap.Ravlik почали готувати страви із вирощених молюсків. «В Україні равликовий бізнес розвивається наповну. Йдеться саме про експорт до країн Євросоюзу. Обсяги вирощування равликів у нас великі, однак продукт переважно експортують. А от культура споживання равликів у нас поки не розвинута», – розповів власник ферми. Зазначається, що спочатку ферма орієнтувалася на експорт равликів, а згодом зосередилася на виготовленні готового продукту. «От коли не склалося з експортом, тоді я почав шукати альтернативу. Знайшов вихід у вигляді готового продукту. Тобто ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт. Ми невелика ферма. Пішло б десь 4−5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва більш прибуткова, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав’язати», – пояснив фермер. За його словами, він ставить собі за мету розповсюдити культуру споживання равликів у всій Україні. Наприклад, раніше устриці були чимось екстравагантним і недосяжним, а тепер люди їх споживають. «З часом м’ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці. Ми на старті. Поки – ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми поступово знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають свої результати», – підсумував власник Zap.Ravlik.
Автор: Юрий Воеводин
прочтений: 581 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 36657
Цена: 1 noo
|
Ваши комментарии
|
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь
О сервере
О проекте
Юмор
Работа
О нас
Earn&Play
Для контактов skype:noo.inc



|