Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

«Нафтогаз України» закликає притягнути до відповідальності причетних до вимивання коштів з ЗАТ «Укртатнафта» напередодні зборів акціонерів
Автор: Станислав Власенко      Дата: 30.07.2007 21:25


     Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» висловлює стурбованість інформацією, що з’явилася у ЗМІ про виведення контрольованим Республікою Татарстан менеджментом ЗАТ «Укртатнафта» $278 млн. на користь ТОВ «Технопрогрес». Такі дії керівників Кременчуцького НПЗ напередодні призначених на 30 липня зборів акціонерів ЗАТ «Укртатнафта» можуть свідчити про усвідомлення ними близького завершення їх кар’єри на Кременчуцькому НПЗ та намір встигнути збагатитися за рахунок коштів підприємства.
     
     Вимивання коштів з ЗАТ «Укртатнафта» напередодні підвищення попиту на нафтопродукти через завершення сезону відпусток та початок осінньо-польових робіт може призвести до виникнення у підприємства дефіциту обігових коштів для закупівлі нафти. Це у свою чергу призведе до зменшення Кременчуцьким НПЗ обсягів виробництва світлих нафтопродуктів, і відповідного підвищення цін на бензини та дизельне паливо на вітчизняних заправках.
     
     Контрольований Республікою Татарстан менеджмент ЗАТ «Укртатнафта» неодноразово ігнорував українські інтереси при управлінні стратегічним для Держави підприємством – створював неможливі умови для переробки на НПЗ більш якісної української нафти, відмовляв приймати участь у створенні національного стабілізаційного резерву нафтопродуктів. Сьогодні є підстави вважати, що орієнтовані на АТ «Татнефть» керівники «Укртатнафти» продовжують антиукраїнську діяльність, свідомо направлену на погіршення ситуації на паливному ринку України.
     
     Останні роки менеджментом ЗАТ «Укртатнафта» неодноразово попиралися права НАК «Нафтогаз України» як найбільшого акціонера підприємства. Компанія не має доступу до фінансової звітності, неодноразово ігнорувалося законне право НАК «Нафтогаз України» на скликання зборів акціонерів підприємства. Відразу після відновлення державного контролю над менеджментом ЗАТ «Укртатнафта» Компанія проведе комплексну ревізію для з’ясування реального масштабу збитків України від діяльності нинішніх керівників підприємства. Встановлення відкритої та прозорої системи управління Кременчуцьким НПЗ призведе до покращення його економічного становища та до об’єктивного ціноутворення, що дозволить зменшити ціни на бензини та дизельне паливо.
     
     НАК «Нафтогаз України» також попереджає керівників ЗАТ «Укртатнафта» про персональну відповідальність за вчинення незаконних дій та маніпулювання із коштами підприємства. Компанія має намір звернутися до правоохоронних органів з вимогою перевірити факти виведення коштів з ЗАТ «Укртатнафта» та у разі їх підтвердження буде домагатися притягнення винних до кримінальної відповідальності.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1849 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3701
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика