Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підприємства ТКЕ розкрадають кошти, отримані від населення за гарячу воду і тепло
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.08.2007 17:43


     Керівники теплокомуненерго (ТКЕ) у деяких регіонах України вчиняють розкрадання коштів, які ці підприємства отримують від населення у якості оплати за гаряче водопостачання та тепло. Більше третини грошей, сплачених населенням за гаряче водопостачання, залишається на рахунках теплопостачальних підприємств-боржників Дніпропетровщини, Харківщини, Херсонщини і частково Донеччини й не направляються ними до ДК «Газ України» для проведення розрахунків за спожитий газ.
     
     Наслідком незаконних дій керівників ТКЕ стає обмеження газопостачання у зазначених регіонах. Це призводить до вимушеного відключення у населених пунктах гарячої води. Подальше зростання заборгованості призведе до тривалого обмеження поставок газу і, відповідно, до ще більшого погіршення якості комунальних послуг, що надаються населенню. ДК «Газ України» вимагає від підприємств ТКЕ припинити розкрадання коштів, отриманих від населення, та погасити борги за газ.
     
     ДК «Газ України» також проводитиме інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Відповідальність за незаконні дії, щодо свідомого погіршення якості комунальних послуг будуть нести саме місцеві керівники ТКЕ. У разі припинення постачання гарячої води при сумлінній та своєчасній оплаті споживачі мають повне право вимагати від підприємств ТКЕ відшкодування вартості фактично не наданих послуг. Також ДК «Газ України» закликає сумлінних громадян звертатися до суду для стягнення компенсації за нанесену моральну шкоду підприємствами ТКЕ.
     
     
     Довідка: Оперативний моніторинг ДК «Газ України» свідчить, що переважна більшість мешканців Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Донецької областей вчасно й сумлінно сплачують за комунальні послуги, в т. ч. за гаряче водопостачання. Середній рівень оплати населення даних послуг в Україні складає 92%.
     
     Рівень розрахунків населення з підприємствами ТКЕ за постачання тепла та гарячої води Дніпропетровщини у першому півріччі становить 100,2%, Херсонської області – 82,3%, Харківської області - 92%. В той же час рівень розрахунків підприємств ТКЕ Дніпропетровщини з ДК «Газ України» становить лише 54% (різниця з рівнем розрахунків населення за тепло та гарячу воду - 46,2%), Херсонської області – 43% (39,3%), Харківської області - 70% (22%). Кошти, які становлять різницю між цими показниками незаконно осідають у кишенях керівників ТКЕ.
     
     На Дніпропетровщині найбільше у 2007 р. заборгували підприємства ТКЕ Дніпропетровська (82,3 млн. грн., рівень розрахунків - 40%) і Кривого Рога (86,8 млн. грн., 61%). Серед найбільших боржників Дніпропетровщини – «Дніпропетровські міські теплові мережі» (борг за 2007 р. – 65 млн. грн., рівень розрахунків – 39%, рівень виконання графіка погашення заборгованості у міжопалювальний період – 5%), ДП «Криворізька теплоцентраль» (52,7 млн грн., 51%, 0%), КП «Криворіжтепломережа» (34,5 млн. грн., 70%, 10%), ВАТ «Дніпродзержинська ТЕЦ» (15,9 млн. грн., 40%, 15%), «Теплоенерго» (м. Дніпропетровськ, 15,2 млн. грн., 21%, 35%) тощо. Графік погашення заборгованості у міжопалювальний період у Дніпропетровській області виконано лише на 8%.
     
     Критична ситуація з розрахунками за спожитий газ склалася у підприємств ТКЕ Херсонщини. Найбільшими боржниками перед Компанією є ВАТ «Херсонська ТЕЦ» (борг за 2007 р. – 15 млн. грн., рівень розрахунків у – 27%, виконання графіка – 62%), «Херсонтеплоенерго» ( 6,6 млн. грн., 59%, 66%), «Енергозбереження» (2,6 млн. грн., 37%, 47%). Графік погашення заборгованості у міжопалювальний період у підприємствами ТКЕ Херсонщини виконано на 59%.
     
     Незадовільний рівень розрахунків у за газ відзначається також у підприємств ТКЕ Харківської області. Заборгованість теплопостачальників Харківщини перед Компанією складає 136,8 млн. грн. (рівень розрахунків – 70%, графік погашення заборгованості виконується на 15%). Хронічними боржниками за газ є «Харківські теплові мережі» (борг – 35,1 млн. грн., розрахунки – 83%, виконання графіка – 20%), ЗАТ «Теплоцентраль-3» ((29 млн. грн., 56%, 5%), ВАТ «Харківська ТЕЦ-5» (24,4 млн. грн., 68%, 0%), «Дирекція розвитку інфраструктури» (13,8 млн. грн., 25%, 0%), Обласне КПТМ ( 9,3 млн. , 11 %, 2%)., «Хімпром» (6,7 млн. грн., 0%).
     
     При загальній заборгованості підприємств ТКЕ Донеччини у 113,2 млн. грн. вкрай незадовільною є платіжна дисципліна низки теплопостачальників області. Це, передусім, «Донецьктеплокомуненерго» (борг у 2007 р. – 47,6 млн. грн., рівень розрахунків – 63%, виконання графіка - 40%), «Зуївська експериментальна ТЕЦ» (2,6 млн, 40%, 36%), «Тепломережа» (м. Донецьк, 9 млн. грн., 49%, 9%), «Макіївкатепломережа» (14,3 млн. грн., 61%, 76%) та деякі інші підприємства.
     
     Загальна заборгованість підприємств ТКЕ перед ДК «Газ України» з початку 2007 р. складає понад 870 млн. грн. (рівень розрахунків – 77%).
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1423 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3729
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика