Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Рада рекомендує переходити на ID-картки
Автор: Владимир Морозов      Дата: 29.05.2021 00:51


Рада рекомендує переходити на ID-картки      Профільний комітет порекомендував Раді ухвалити за основу занопроєкт щодо паспортів-книжечок. Він передбачає, що документ у такій формі вийде з обігу.
     
     Очільник Державної міграційної служби Максим Соколюк представив законопроєкт. Він навів аргументи, чому нардепам потрібно його ухвалити.
     
     Йдеться про законопроєкт №3986. Згідно з ним, паспорт-книжечка, оформлений до набрання документом чинності, буде дійсним до закінчення строку його дії.
     
     Чиновник звернув увагу, зокрема, на існування колізії між старими нормативно-правовими актами. А також зауважив, що закінчуються бланки паперових паспортів.
     
     “Ми уже видали понад 6 мільйонів пластикових ID-карток. Остання партія паспортів у формі книжечок була виготовлена у 2013 – 2014 роках”,
     – наголосив Соколюк.
     
     Тобто, підкреслив він, скоро просто не буде чого видавати. Крім цього, впродовж останніх років фіксували чимало випадків підробок паспортів-книжечок.
     
     “Законопроєкт передбачає, що книжечки, які є в людей, будуть діяти. Скасовано буде лише видачу нових. Ті, кому виповниться 25 і 45 років, отримуватимуть нові ID-картки”, – додав він.
     
     Використання е-паспортів значно спростить життя громадянам. Їх можна буде пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.


Автор: Владимир Морозов прочтений: 275 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 37316
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика