Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Назвали найпопулярнішу серед українських туристів київську локацію
Автор: Евгений Погребняк      Дата: 01.06.2021 21:35


Назвали найпопулярнішу серед українських туристів київську локацію      За результатами опитування, серед міських пам’яток України внутрішні туристи найбільше люблять Києво-Печерську Лавру.
     
     У Києві презентували результати ролінгового дослідження попиту на туристичні продукти різних соціальних та вікових груп населення України, а також настрої туристичної динаміки по Україні.
     
     За даними дослідження, більше половини респондентів (53,1%) планують провести відпустку в Україні і лише кожен десятий — виїхати за кордон. Серед тих, хто планує відпустку в Україні — 44,5% прагнуть відпочивати за межами своєї області. Решта планує відпочивати вдома або в межах своїх областей. Водночас, 42,2% дуже рідко або ніколи не подорожують країною, і це різко залежить від віку. Серед категорії 60+ 40% взагалі не подорожує.
     
     Більше половини українців не планують відпустку цього року. І тут є пряма залежність від рівня добробуту респондентів: чим він вищий — тим більше планують відпочивати. Чим більше забезпечений респондент, тим більшою є для нього туристична привабливість України. З тих, хто планує відпочити, найбільше молоді.
     
     Соціологія доводить — подорожі всередині країни затребувані. Але і показник більше 50% необхідно примножувати. Орієнтуючись в тому числі на напрямах, що менш популярні. Тут допоможуть розвиток інфраструктури і доріг. А програма «Велика Реставрація» сприятиме перезапуску ставлення до історії України, питанню ідентичності. І що важливо — розвитку туристичної інфраструктури, — зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
     
     За його словами, проєкт «Мандруй Україною» є своєрідним гідом, що спрощує подорожі країною і показує основні пам’ятки та місцевості, що варто відвідати і які можна об’єднати в одну поїздку на вихідних.
     
     Найбільш поширений транспорт під час мандрівок для наших туристів — власне авто (33,1%), стільки — автобусами та маршрутками, і лише кожен п’ятий подорожує залізницею.
     
     Найпопулярніший вид відпочинку серед українців — на природі (36,5%). При цьому 29,8% віддають перевагу пляжному, 27,7% — морському, 12,3% — у горах. Міський відпочинок складає 7,9%. Чоловіки віддають більше перевагу відпочинку на природі, а жінки — пляжному відпочинку.
     
     Найпопулярніший серед регіонів туристичний напрям в Україні — Одещина (17,4%), далі йдуть Львівська, Київська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Дніпропетровська, Херсонська, Черкаська та Харківська. Найпопулярніший морський курорт — Затока, природній — Асканія-Нова, міський — Києво-Печерська Лавра та Старе місто Львова.
     
     


Автор: Евгений Погребняк прочтений: 268 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 37358
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика