Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «Газ України» ініціювала переведення низки підприємств ТКЕ-боржників Дніпропетровської, Харківської та Херсонської областей на давальницьку схему постачання газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.10.2007 22:49


     З метою недопущення подальшого зростання заборгованості, підвищення рівня розрахунків за природний газ та враховуючи відсутність у окремих теплопостачальних підприємств власних джерел погашення накопиченої заборгованості, низці підприємствам ТКЕ Дніпропетровської, Харківської та Херсонської областей запропоновано в новому опалювальному сезоні перейти на співпрацю з ДК «Газ України» за давальницькою схемою постачання газу.
     
     Відповідно до зазначених договорів теплова енергія, вироблена на підприємствах ТКЕ, є власністю ДК «Газ України». Кінцеві споживачі здійснюють розрахунки за теплову енергію безпосередньо з Компанією, що надає можливість підвищити ефективність контролю за надходженням коштів та їх розподілом між основними ланками виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.
     
      Підприємства ТКЕ зазначених регіонів мають вкрай низький рівень розрахунків за спожитий природний газ та порушують графіки погашення заборгованості, накопиченої у 2007 році. Станом на 11.10.07 борг підприємств ТКЕ Дніпропетровщини становить 218,5 млн. грн., а рівень їх розрахунків складає лише 56%. Борг теплопостачальників Харківщини – 121,5 млн. грн., рівень розрахунків – 75%. Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Херсонської області є найнижчим по Україні та становить 48%, заборгованість за 2007 рік – 26 млн. грн.
     
     ДК «Газ України» нагадує, що з 1 жовтня ліміти природного газу для виробництва тепла та гарячої води виділятимуться лише тим підприємствам ТКЕ, які станом на 30 вересня розрахувалися за спожитий у 2007 році природний газ на рівні не менше 90%. З 15 жовтня природний газ постачатиметься лише підприємствам, які сплатили за газ більше 95% його вартості. Підприємствам, які до 31 жовтня повністю не розрахуються за спожите у 2007 році паливо, буде відмовлено у постачанні природного газу для проведення опалювального сезону до остаточного погашення боргів.
     
     Довідка: Протягом першої декади жовтня 2007 р. робочі групи, сформовані на виконання доручення Міністерства палива та енергетики України, провели виїзні наради з питань визначення шляхів погашення заборгованості за спожитий газ та підготовки до нового опалювального сезону 2007-2008 років теплопостачальних підприємств Дніпропетровської, Харківської та Херсонської областей.
     
     На початку жовтня поточного року ДК «Газ України» провела низку нарад за участю керівництва теплопостачальних підприємств Дніпропетровської області та місцевих органів влади регіону. За результатами нарад найбільш енергоємні підприємства комунальної теплоенергетики - боржники м. Дніпропетровська («Дніпропетровські міські теплові мережі» (борг за 2007 р. – 64,3 млн. грн., рівень розрахунків – 40%) та КП «Теплоенерго» (15,2 млн. грн., 21%)) і м. Кривого Рогу («Криворізька теплоцентраль» (борг – 51,7 млн. грн., рівень розрахунків – 53%) та «Криворіжтепломережа» (31 млн. грн., 75%)) зобов’язалися до початку нового опалювального сезону погасити значну частину заборгованості за спожитий енергоносій за рахунок бюджетних коштів чи залучених кредитних ресурсів.
     
      За результатами наради за участю представників Харківської ОДА, керівництва Харкова та підприємств ТКЕ визначено шляхи погашення заборгованості за газ найбільших боржників регіону - «ТЕЦ-3» (борг - 26,3 млн. грн., рівень розрахунків - 61%) та «ТЕЦ-5» (18,2 млн. грн., 76%). Незадовільною визнано роботу щодо погашення заборгованості та підготовки до нового опалювального сезону підприємств «Дирекція розвитку інфраструктури» (борг - 13,2 млн. грн., рівень розрахунків - 29%), «Обласне КПТМ» (9 млн. грн., 15%), представники яких не з’явилися на нараду.
     
     2 жовтня 2007 року відбулася нарада щодо погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики Херсонської області за участю представників Херсонської ОДА, керівництва Херсона, директора «Херсонської ТЕЦ», представників НАК «Енергетична компанія України» та ДК «Газ України». Окремо вивчалося питання щодо пошуку джерел погашення заборгованості найбільшого боржника регіону – «Херсонської ТЕЦ» (борг за 2007 р. – 14 млн. грн., рівень розрахунків у 2007 р. – 32%).
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1478 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3753
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика