Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ПОТОЧНІ РОЗРАХУНКИ ПІДПРИЄМСТВ ТКЕ ЗА СПОЖИТИЙ ПРИРОДНИЙ ГАЗ ЗНИЗИЛИСЯ ДО 25%
Автор: Станислав Власенко      Дата: 29.11.2002 10:19


     З початку опалювального сезону рівень оплати за спожитий природний газ підприємствами теплокомуненерго сягнув критичної межі. У жовтні-листопаді нинішнього року більшість теплопостачальних організацій взагалі не проводила розрахунків за газ. Якщо у жовтні загальний рівень поточних розрахунків (без урахування виконання графіків погашення заборгованості) склав 40%, то станом на 26 листопада він знизився до 25%.
     Борги підприємств ТКЕ перед ДК “Газ України” продовжують накопичуватися. Протягом весняно-літнього періоду тепловики практично не здійснювали погашення заборгованості, внаслідок чого увійшли зі своїми боргами у новий опалювальний сезон.
     Паралельно зі збільшенням заборгованості за газ підприємствами ТКЕ та котельними промислових підприємств, які відпускають тепло для населення та бюджетних організацій, значно зросли і обсяги спожитого газу цієї категорії споживачів: за період з початку року в 2001 році було спожито6.5 млрд. мі газу, а в 2002 році - 6.7 млрд. м3, в той час як рівень розрахунків склав 82% та 80% відповідно.
     Заборгованість підприємств ТКЕ станом на 26 листопада поточного року перевищила 275 млн. грн., в тому числі, по Луганській області – 44,2 млн. грн., Донецькій – 39,2 млн. грн., Харківській – 26,3 млн. грн., Дніпропетровській – 24,8 млн. грн. Борги за опалювальний період 2001/2002 років складають близько 570,1 млн. грн., а за спожитий у 1999-2001 роках природний газ – понад 1,1 млрд. грн.
     Підприємства теплокомуненерго переважно апелюють до місцевих органів виконавчої влади, шукаючи адміністративної підтримки. Їхнє небажання нести відповідальність за спожитий газ може призвести до відключення ТКЕ від газопостачання газу вже в найближчому майбутньому.
     Необхідно відзначити, що органи виконавчої влади та теплопостачальні підприємства окремих регіонів продемонстрували відповідальне ставлення до розрахунків за газ, забезпечивши погашення заборгованості за рахунок кредитів, залучених в комерційних банках.
     Підприємства ТКЕ, разом з енергогенеруючими компаніями, залишаються найбільшими неплатниками за спожитий природний газ. На початку листопада ДК „Газ України” після неодноразових попереджень була змушена відключити від газопостачання “Західенерго”, “Центренерго” та “Дніпроенерго”, які й донині утримуються на мінімальному режимі споживання газу.
     “Нам важко повірити у те, що зібрати гроші за тепло та електроенергію неможливо, – заявив генеральний директор ДК “Газ України” Олександр Кисельов. – Там де збором оплати за газ займається “Газ України”, рівень розрахунків стабільно перевищує 90%”.
     ДК “Газ України” жорстко вимагатиме припинення безоплатного та безвідповідального споживання природного газу з боку теплокомуненерго, генеруючих компаній та решти споживачів. В іншому разі компанія буде вимушена вдатися до крайніх заходів – відключення підприємств-боржників від газопостачання.
     За даними прес-служби ДК “Газ України”
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2352 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 381
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика