Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» виконуватиме всі зобов’язання по забезпеченню споживачів природним газом, незважаючи на спроби НКРЕ дестабілізувати ситуацію
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.01.2008 22:46


     З повідомлень у засобах масової інформації нам стало відомо, що 8 січня 2008 року Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла рішення, яким безпідставно обмежила ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» щорічний обсяг постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 млрд. куб. м газу. При цьому відповідно до діючого зовнішньоекономічного контракту обсяг імпорту газу ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» у 2008 році складе 55 млрд. куб. м. Крім того, наприкінці 2007 року, тобто до прийняття зазначеної постанови НКРЕ, ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» уклало договори на постачання природного газу з понад 200-ми вітчизняних споживачів на період до 2012 року і вживатиме всіх заходів для їх неухильного виконання.
     Постанову прийнято з порушеннями регламенту НРКЕ та Стандарту надання адміністративних послуг. Представник ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» на засідання комісії не запрошувався, про розгляд питання щодо обмеження обсягу ліцензії компанію навіть не повідомили. Не містить такого питання і оприлюднений проект плану роботи НКРЕ на 2008 рік. Тобто ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» було позбавлено можливості публічно захистити свої законні права та інтереси.
     Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті НКРЕ, перше засідання комісії мало відбутися 10 січня о 10 годині. Разом з тим постанову НКРЕ № 3 прийнято 8 січня 2008 року. Таким чином, зазначену постанову голова НКРЕ В.Кальченко видав у порушення основоположних принципів роботи комісії – прозорості та відкритості.
     Заяви В.Кальченка про те, що прийняття постанови № 3 зумовлено рішенням суду та вимогами антимонопольного законодавства, не відповідають дійсності. ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» офіційно повідомляє, що на сьогодні не існує жодного судового рішення, яке б зобов’язувало НКРЕ скасовувати свої акти, що усувають обмеження компанії в постачанні природного газу споживачам. Більше того, в чинному рішенні господарського суду прямо вказано, що НКРЕ не має права обмежувати в обсягах постачання газу споживачам ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО», яке одержало дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії зі своїми спорідненими підприємствами із системи НАК «Нафтогаз України».
     Змушені констатувати, що необґрунтовані дії Національної комісії регулювання електроенергетики України можуть призвести до невиконання балансу надходження та розподілу природного газу по Україні на 2008 рік та порушення транзитних зобов’язань України.
     ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» запевняє, що боротиметься за справедливість і, незважаючи на те, що постанова НКРЕ від 08.01.08 № 3 не може мати зворотної дії, вона буде оскаржена у встановленому законодавством порядку. Всі договірні зобов’язання щодо постачання газу споживачам компанія виконуватиме.
     
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1854 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3841
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика