Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Циркова феєрія на воді, під водою та в повітрі
Автор: Омельчук Юлия Ивановна      Дата: 09.11.2021 17:49


Циркова феєрія на воді, під водою та в повітрі      Акваторія
     Циркова феєрія на воді, під водою та в повітрі
     
     61-й сезон Національного цирку України відкрито новим видовищним шоу «АКВАТОРІЯ. ЦИРК НА ВОДІ». На арені заграв різнобарвний водоспад, повіяло свіжим бризом, пролився фантастичний дощ. Вражаючи уяву, спалахнули водяні феєрверки, вибухнула тисяча різнокольорових світломузичних фонтанів – бурхлива, але така яскрава стихія покликала відчайдушних артистів до небезпечних морських пригод!
     
     Злагоджена, мелодійна атмосфера надихає на романтичні думки, створює гарний, святковий настрій. Гармонія людини й природи, втілена засобами високопрофесійного циркового мистецтва, занурює глядачів у казковий світ мрій і фантазій.
     
     Розпочинають програму акробати на жердині під керуванням заслуженого артиста України Олега РИБЧЕНКА. Справжні сміливці – герої манежу виконують складні комбінації, злітаючи з поверхні вузької довгої палиці на висоту до восьми метрів. Їхня майстерність може зрівнятися хіба що з їхньою мужністю!
     
     «Ілюзія сучасності» – знаменитий атракціон Євгена НОВОСЬОЛОВА. Як завжди, це – видовищне магічне дійство з балетом, лазерною графікою, ефектними костюмами, димовою машиною та авторським реквізитом. Загадковий цирковий Чарівник демонструє новий дивовижний номер «Пташина клітка, або Проколювання». Куди зникають прекрасні асистентки і як саме вони знову з’являються, ніби нізвідки? Фокусник-віртуоз триматиме свою таємницю до останнього…
     
     Випускники Київської Академії естрадного та циркового мистецтв Ганна й Геннадій БОНДАРЕНКИ, Андрій ВОВК, Анастасія КОРНІЄНКО демонструють вишукане світлодіодне шоу. Це – мінливі вогники, що наче танцюють у повітрі, створюючи незабутнє святкове враження. Молоді артисти гастролюють у складі Театру вогню та світла «Obriy». У своєму виступі виконавці вражають вправними пластичними рухами, маніпулюючи при цьому оригінальними піксельними інструментами. Успішний дебют талановитої четвірки відбувся у Франції, у рамках масштабного проєкту Ragnar Rock Fest. Далі була участь у відомих фестивалях We Game Fest, Fire Life Fest, Atlas Weekend, а також – у виставі-трилері «Афродизіак». Тепер їх радо зустрічає київська арена.
     
     Великі дресировані папуги Оксани ЛЯХОРСЬКОЇ випурхують у манеж із темряви під веселий музичний супровід. Барвисті екзотичні ара легко виконують оригінальні складні трюки: вільно літають по колу, згодом повертаючись на плече своєї наставниці, перевертаються навколо власної осі, перестрибують зі стійки на стійку, за командою розгортають крила. Та найнеймовірніший трюк – птахи катаються з гірки на скейт-борді. Отакої!
     
     Вражає загадковою атмосферою виступ повітряної гімнастки Марії ШЕВЧЕНКО в сітці, стилізованій під рибальську. Як у чарівній казці, дівчина стрімко злітає в повітря, граційно ширяє, пливучи над водою. Артистка ніби грає з небезпечною стихією, викликаючи в глядачів море емоцій – від хвилювання до щирого захоплення. Гнучка, енергійна,харизматична дівчина виконує свої оригінальні штуки без страховки.
     
     Далі – веселий, самобутній номер «Рагузаври», груповий еквілібр під орудою Людмили СОБОЛЄВОЇ. Юні виконавиці – уже досвідчені артистки цирку. Вони є володарками найвищих нагород престижних міжнародних фестивалів. Вишукана пластика, карколомні рухи живих фігур, у які перевтілюються еквілібристки, гармонійно поєднуються з чарівною грою світломузичних фонтанів, створюючи феєричний настрій.
     
     Повітряні гімнасти на бамбуку під керуванням Олександра ПАРШИНА. Артисти працюють у манежі безстрашно, і здавалося б, легко. Виконують ефектні трюки – ризиковані обриви й стрімкі перехоплення. Для виконання цього карколомного номеру на висоті необхідно мати залізну витримку, самовладання та спокій, рухатися з майже математичною точністю. Глядачі ж із першої до останньої секунди слідкують за ризикованим виступом із захватом, затамувавши подих.
     
     Жонглюючи хула-хупами, артистка Єлизавета КУДРЯ демонструє бездоганне володіння реквізитом у танці під динамічну музику. Дівчина крутить обручі водночас, і не лише на талії. Грація та краса просто заворожують! А фінальною крапкою виступу стає унікальний трюк із хула-хупами на висоті, під куполом цирку.
     
     Атракціон Надії ОВЧИННИКОВОЇ «Бабл-шоу». Діти – у захваті від мильних бульбашок! Для малюків це – справжнє диво природи, мистецтво, яким віртуозно володіють артисти. Кольорові бульки набувають фантастичних форм, занурюючи дорослих і малечу в атмосферу незабутнього, чудового свята.
     
     І на завершення – один із найнебезпечніших циркових номерів. Канатохідці Михайло БОБІТКО та Елеонора МАКАРОВА ризикують своїм життям на туго натягнутому канаті під самісіньким куполом. Відчайдушність, наполеглива праця, щоденні тренування – запорука того, що артисти, ані на мить не вагаючись, зможуть щодня впевнено крокувати вперед, неодмінно збираючи аншлаги. Кульмінація номеру – Михайло рухається по канату із зав’язаними очима!
     
     Який же цирк без вправних і кумедних клоунів? Протягом усієї вистави публіку розважає на арені клоунський дует «Смаколики» в складі Романа БОРИСЕНКА та Михайла ГАВРИЛЮКА.
     
     Особливого шарму видовищу надають також танцівники й танцівниці. Виступають шоу-балет Національного цирку України (балетмейстер – Олександр МАЙБЕНКО) і водний балет під орудою Тетяни ПОДІК.
     
     Яскравий спектакль демонструється під чудову живу музику. Дійство супроводжується грою оркестру Національного цирку (головний диригент – народний артист України Марк РЄЗНИЦЬКИЙ). Вокальні партії виконують Вікторія ОЛІЗЕ та Ірина РЄЗНИЦЬКА.
     
     Головний режисер програми – Вероніка ГУМАРОВА. Режисер-постановник – Надія ШКЛЯР. Генеральний директор Національного цирку– заслужений діяч мистецтв України Владислав КОРНІЄНКО.
     
     Квитки на програму «Акваторія. Цирк на воді» можна придбати в касах, за адресою: площа Перемоги, 2, щодня, з 10.00 до 20.00, або на сайті.
     
     Кожна краплинка води, звук музики, порух артистичної душі, відданої своїй справі, неодмінно підкорять серця всіх, хто любить цирк. Тож подаруймо свято собі й своїм дітям!
     
     Підготувала Юлія ОМЕЛЬЧУК.
     
     НА ФОТО: артистка Єлизавета КУДРЯ виконує унікальний трюк із хула-хупами під куполом цирку.


Автор: Омельчук Юлия Ивановна прочтений: 1453 оценки: 5 от 1
© Свидетельство о публикации № 39229
  Цена: 1205 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика