Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У київській філармонії представили музику «кавових» країн
Автор: Виктория Семашко      Дата: 25.11.2021 21:35


У київській філармонії представили музику «кавових» країн      Джазові композиції, танго та традиційна музика афроамериканців — спіричуелс прозвучали у Колонній залі імені Миколи Лисенка. Запальну концертну програму «Музика з ароматом кави» представили провідні солісти та музиканти Національного будинку органної та камерної музики України.
     
     Мистецький проєкт стартував у грудні минулого року у Костелі Святого Миколая, за цей час програма оновилася та доповнилася новими музичними творами.
     
     Яскраві музичні враження дарував глядачам камерний ансамбль «Равісан» у складі заслужених артистів Наталі Кравченко (фортепіано), Олега Мороза (кларнет), а також Лауреатів Міжнародних конкурсів Олега Дудниченка (скрипка) та Артема Полуденного (віолончель).
     
     Цей колектив виступає уже понад 20 років та є добре знаним шанувальникам класичного мистецтва. У репертуарі ансамблю «Равісан» твори віденських класиків, композиторів епохи романтизму та музика XX сторіччя. Нинішня концертна програма стала цікавим творчим експериментом, де класика гармонійно переплітається із популярними мелодіями сучасності.
     
     Концертна програма розпочалася джазовим «Дивертисментом» сучасного композитора Ігоря Фролова для скрипки, кларнета та фортепіано.
     
     Надзвичайно оригінальну обробку Адольфуса Хеілсторка відомих афроамериканських спіричуелс: Deep River (Глибока ріка) та Great Day (Великий день) представив заслужений артист України Максим Сидоренко, який з перших нот заворожував глядачів глибиною звучання органу.
     
     Присвяту видатному американському композитору Джорджу Гершвіну виконали Олег Мороз та Наталія Кравченко. Музичний дует кларнета та фортепіано представив цікаву композицію «After you, Mister Gershwin (Після Вас, Містере Гершвін)». Слід відзначити неабияку музичність, віртуозність та артистизм кларнетиста Олега Мороза, який з перших нот заворожував глядачі своїм виступом.
     
     Окрасою концерту стало також виконання шлягерних Tico-tico no fuba (Тіко — тіко) бразильського композитора Зекінья ді Абреу та Libertango (Лібертанго) Астора П’яццолли, що майстерно зіграли (так можна писати?) на фортепіано у чотири руки Наталя Кравченко та Максим Сидоренко.
     
     Кавову тематику концерту яскраво зобразила перша частина з тріо «Café music» сучасного композитора Пола Шонфілда. Шкода лише, що цього разу у концертній програмі прозвучав лише фрагмент.
     
     Геніальний твір Autumn leaves (Осіннє листя) Жозефа Косма подарували слухачам Наталя Кравченко, Дмитро Ульянов (ударні) та Андрій Ваславський (контрабас), глибоке звучання якого створювали атмосферу осіннього меланхолійного настрою.
     
     Три джазові прелюдії Йоханнеса Маттіаса Міхела: «Swing Five» на тему хоралу «Бережи нас, Боже!» («Erhalt uns, Herr»)
     «Bossa Nova» на тему хоралу «Прекрасний Цар» («Wunderbarer König»)
     «Afro-Cuban» на тему хоралу «Господи, ти є Радість» («In dir ist Freude») прозвучали у виконанні Максима Сидоренка та Дмитра Ульянова.
     
     На завершення музичного вечора яскраві емоції знову дарували музиканти «Равісану», виконавши Блюз Мішеля Маньяні та Джазові варіації на тему Ніколо Паганіні від Майка Гарсона…


Автор: Виктория Семашко прочтений: 244 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 39410
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика