Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Жорсткі заходи ДК
Автор: Станислав Власенко      Дата: 09.12.2002 20:24


     Жорсткі заходи, до яких вдалася дочірня компанія "Газ України" для підвищення платіжної дисципліни споживачів, дозволили істотно покращити ситуацію з розрахунками за спожитий природний газ. Станом на 1 грудня заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) за спожитий з початку року газ складала 241,8 млн. грн., і у порівнянні з 1 жовтня знизилась на 97,9 млн. грн. З початку року підприємства ТКЕ спожили понад 7 млрд.м3 природного газу, а загальний рівень їхніх розрахунків з "Газом України" досяг 80%.
     
     Таким чином, ДК "Газ України" вдалося призупинити практику накопичення боргів ТКЕ за природний газ. За опалювальний період 2001/2002 років борги ТКЕ складають близько 617,1 млн. грн., а за природний газ 1999-2001 років - понад 1,1 млрд. грн.
     
     Органи місцевої влади та споживачі частини регіонів України з початку опалювального сезону виправили ситуацію з боргами за газ. Так, по Волинській області та м.Києву рівень розрахунків складає 99%, по Полтавській обл. та АР Крим - 98%, по Миколаївській обл. - 97%. Найгіршою є ситуація з розрахунками по Херсонській області, де рівень оплати складає 47%, Закарпатській обл. - 50%, Черкаській та Луганській обл. - 56%, Харківській обл. - 57%.
     
     В той же час, викликає занепокоєння зниження рівня поточних платежів підприємств ТКЕ - в листопаді цей показник склав 33%, в той час як в жовтні - 40%. Графіки погашення заборгованностей минулих перодів за ці місяці виконано на 56% та 48% відповідно.
     
     Обмеження газопостачання, на яке пішла ДК "Газ України", значно покращило динаміку розрахунків енергогенеруючих підприємств. Якщо загальний рівень розрахунків за 10 місяців поточного року становив 81,9% то станом на 03.12.02 енергогенеруючі компанії спожили понад 3,2 млрд.м3 природного газу і розрахувались за нього на 87,8%. Найвищого рівня розрахунків, істотно збільшивши перерахування, досягло ВАТ „Центренерго" (92%), ВАТ „Дніпроенерго" розрахувалось на 84%, ВАТ „Західенерго" - на 80%. Заборгованість енергогенеруючих компаній за поставки з початку року протягом листопада знизилась на 43,3 млн. грн. (за 10 місяців поточного року вона складала 175,0 млн. грн.).
     
     Коментуючи ситуацію навколо розрахунків енергетиків та ТКЕ, генеральний директор ДК "Газ України" Олександр Кисельов заявив: "Я вражений тим, що нам вдалося отримати гроші за давно спожитий газ тільки під загрозою відключення від газопостачання цілих регіонів, хоча погасити ці борги ми пропонували з весни, не вдаючись до непопулярних заходів". Керівник "Газу України" відзначив, що компанія і далі вдаватиметься до жорстких заходів для того, щоб остаточно припинити практику безоплатного та безвідповідального споживання газу.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2496 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 397
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика