Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Театр тіней продемонстрував у столичній консерваторії захопливе шоу
Автор: Евгения Широкова      Дата: 29.12.2021 22:35


Театр тіней продемонстрував у столичній консерваторії захопливе шоу      Напередодні святкування Нового року, у Великій залі імені Василя Сліпака Національної музичної академії відбулися вистави Театру тіней «Teulis». Цього разу творчий колектив представив одну зі своїх найбільш відомих постановок — виставу «Твоя тінь».
     
     Театр тіней зародився понад 1500 років тому в Стародавньому Китаї, а згодом розвивався також в інших країнах Азії, зокрема в Індії. Лише наприкінці XVIII сторіччя цей жанр мистецтва здобуває величезну популярність у країнах Європи.
     
     Його особливістю є використання великого напівпрозорого екрана та кольорових ляльок маріонеток, які торкаються до зворотної сторони екрану та стають видимими для глядачів.
     
     У наш час Театр тіней переживає новий період розвитку, а замість традиційних маріонеток у виставах грають живі актори.
     
     «Театр тіней дивовижно простий в ідеї, і йому підвладні чудеса перетворення. Варто тільки акторові зайти за напівпрозорий екран, як для глядачів починається мультиплікація: темні фігури виростають одна з одної, перетворюються, змінюються в розмірах, що завжди справляє неабияке враження на глядачів», — зазначають у театрі Teulis.
     
     За словами засновників театру Романа Соколова та Віталія Сусловця, початком творчості для колективу стала участь у телешоу «Україна має талант» у 2010 році.
     
     За кілька місяців молодий колектив спробував також проявити себе на аналогічному шоу у Чехії та здобув неабиякий успіх. Після виступу чеські глядачі та журі конкурсу аплодували артистам стоячи. Згодом колектив помітили та стали запрошувати в різні країни Європи та світу.
     
     Зараз географія виступів «Teulis» вражає, а їхні вистави у Японії зібрали 35 тисяч глядачів.
     
     Режисером-постановником є Віталій Сусловець. За його словами, працюючи над кожним номером він спершу обирає музику, а потім бачить картину для неї. Таки чином створюються нові історії.
     
     Головними критеріями для сюжету є універсальність: він має бути простим та зрозумілим глядачам будь-якої країни як дорослим, так і дітям. Крім того, номер має бути позитивним та динамічним, щоб зачепити публіку емоційно.
     
     У своїх шоу цей незвичний колектив доводить, що всі фантазії можна перетворити в життя за допомогою тіней людського тіла.
     
     Кожний проєкт театру — це оригінальне поєднання висококласної професійної акробатики, оптичних ілюзій у супроводі відомих мелодій та заворожуючих відеопроєкцій. Майстерно виготовлені декорації дозволяють колективу реалізовувати надзвичайно складні мініатюри та вистави, де зображається багатогранність життя реальних та казкових героїв.


Автор: Евгения Широкова прочтений: 439 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 39800
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика