Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Скульптури Маленького принца та Їжачка потраплять в один реєстр
Автор: Елена Рыбина      Дата: 10.02.2022 21:36


Скульптури Маленького принца та Їжачка потраплять в один реєстр      Громадська рада Шевченківського району ініціює створення Реєстру скульптур та артоб’єктів.
     
     У центральному районі столиці розміщено чимало цікавих фігур, що не є пам’ятками, але стали знаковими для усього міста. Часто вони потерпають від вандалізму, а також потребують елементарного догляду.
     
     «Ми звернулися до райдержадміністрації з пропозицією створити Реєстр паркових скульптур та артоб’єктів. Коли вони усі будуть обліковані, то у майбутньому буде простіше зробити біля них благоустрій, освітлення, можливо, поставити камери спостереження, з’ясувати, хто нищить статуї», — розповіла голова Громадської ради Шевченківського району Марина Соловйова.
     
     Вона нагадала, що у районі є декілька ділянок, які врятували від забудовників, і перетворили у громадські простори. Найвідомішою, звичайно, є Пейзажна алея, де встановлені десятки скульптур, архітектора Костянтина Скритуцького: Маленький принц, кіт-сороконіжка, гірка із Білосніжкою, закохані зебри та інші.
     
     Цікавий також Сквер інтелігентів по вулиці Гончара, де розташовані фігури ворона, сови, горобця і рибалочки… І, безумовно улюблені Їжачок у тумані та Балерина, зараз вони на реставрації. І повернуться на звичні місця ще не скоро — процес відновлення тривалий і дорогий.
     
     «Ці об’єкти можна включити у окремі туристичні маршрути, вписати у інтерактивні карти. Наприклад скульптуру Анні Ярославні (встановлена за ініціативою ГО „Чотири королеви“), що розташована на Львівській площі, можна знайти на гугл картах. Хотілося б щоб усі наші районні цікавинки були зібрані на одному ресурсі з найповнішою інформацією: історією створення, авторами і те, де їх шукати», — пояснила Марина Соловйова.
     
     Києву є чим пишатися — величні Софійський собор та Києво-Печерська лавра, проте і маленькі пам’ятки мають свою цінність, і роблять місто цікавішим і затишнішим.
     
     За словами Марини Соловйової реєстр можна розмістити на сайті Шевченківської РДА, а в майбутньому такі переліки могли б створити і в інших районах. Так, як задум виник зараз, і коштів у районному бюджеті на його реалізацію не закладено, то до створення реєстру планують залучити волонтерів — особливо комп’ютерника, який міг би створити таку інтерактивну карту.
     
     До слова, усіх мешканців району, які знають про цікаві скульптури чи об’єкти у дворах будинків, скверах чи просто вулицях просять повідомляти до Громадської ради Шевченківського району.


Автор: Елена Рыбина прочтений: 188 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 40210
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика