Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК «Нафтогаз України» вважає незадовільним рівень розрахунків за газ з боку підприємств з газопостачання
Автор: Станислав Власенко      Дата: 08.05.2008 01:41


     НАК «Нафтогаз України» вважає незадовільним рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації (обл та міськгази) за газ, спожитий для потреб населення та бюджетних установ.
     Рівень розрахунків за газ підприємств з газопостачання та газифікації складає лише 79% за 2007 рік, а за 4 міс. 2008 р. - 88%.
     Тим часом дані моніторингу засвідчують, що у більшості населених пунктів населення загалом вчасно й сумлінно сплачує вартість спожитого природного газу (на рівні 90-95%).
     Водночас деякі бізнес-групи, що сконцентрували через офшорні компанії контроль над певною кількістю підприємств за газопостачання та газифікації намагаються приховати власну заборгованість за рахунок звинувачень ДК «Газ України» у невиконанні фінансових зобов’язань у 2007-2008 роках.
     НАК «Нафтогаз України» вважає такі дії як спробу бойкотування реформування вітчизняного ринку газопостачання, яке було започатковано урядом та новим керівництвом компанії.
     Зокрема, група компаній «Газекс-Україна» («Дніпрогаз», «Донецькміськгаз», «Криворіжгаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз») заявляє про існуючу «значну» заборгованість ДК «Газ України» перед цією структурою за послуги з транспортування природного газу.
     НАК «Нафтогаз України» повідомляє, що ДК «Газ України» не має взагалі такої заборгованості перед «Харківміськгаз», а сума заборгованості перед іншими підприємствами цієї групи є незначною і становить близько 36 млн. грн. Натомість загальна сума боргу облгазів групи «Газекс-Україна» перед ДК «Газ України» за 2007 р. перевищує 164 млн. грн.
     Довідка: Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству палива й енергетики, НАК «Нафтогаз України», Фонду держмайна, Міністерству економіки у випадку непогашення облгазами існуючої заборгованості за газ перед державою, розпочинати процедуру банкрутства цих підприємств.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1083 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4034
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика