Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підприємства теплокомуненерго продовжують накопичувати борги за природний газ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.12.2002 09:03


     У першій декаді грудня продовжує залишатися складною ситуація з платіжною дисципліною споживачів природного газу. Заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) за спожитий з початку року газ на 10.12.02 складає 325.2 млн. грн., в тому числі по Дніпропетровській області – 31.4 млн. грн., Донецькій обл. – 49.5 млн. грн., Луганській обл. – 45.7 млн. грн. З початку року теплозабезпечуючі підприємства спожили понад 7.4 млрд. м3 природного газу, а загальний рівень їх розрахунків з ДК “Газ України” склав 79%.
     Більша частина підприємств теплокомуненерго не витримують юридично оформлені договірні зобов”язання, що регулюють правила отримання природного газу. Цілий ряд підприємств, як і раніше, не здійснюють попередньої оплати за поточні поставки газу, що загрожує черговим витком зростання заборгованості перед ДК “Газ України”. За опалючальний сезон 2001-2002 рр. борги ТКЕ на 10.12.02 складають понад 584 млн. грн., а за спожитий природний газ 1999-2000 рр. – 778.4 млн. грн.
     Прагнення ДК “Газ України” навести лад у розрахунках за спожитий природний газ викликає невдоволення керівників міст і регіонів. Деякі з них, незважаючи на свої борги, вчиняють силовий тиск на компанію через урядові органи, активно використовують засоби масової інформації.
     Зокрема, мер Харкова Володимир Шумилкин у інтерв”ю тижневику “Дзеркало тижня” 7 грудня заявив, що борги підприємства “Харківські теплові мережі” майже сплачені, і вимагав забезпечити негайне постачання газу в повних обсягах. Проте мер Харкова забув уточнити, що основний борг був погашений тільки 5 грудня. Вже 6 грудня ДК “Газ України” виділила необхідні ліміти природного газу для “Харківських теплових мереж” при тому, що харків”яни за спожитий у 2001-2002 рр. природний газ мають борг у майже 30 млн. грн. З них ТЕЦ-3 заборгувала понад 6 млн. грн., Харківська ТЕЦ-5 – понад 3 млн. грн., а обласне КПТМ - понад 12 млн. грн.
     Низьким залишається рівень розрахунків за газ по Закарпатській області – 50%, Херсонській області – 51%, по Черкаські області він складає 54%, по Луганській – 56%. Однак у цих регіонах зберігається тенденція до збільшення поточних платежів і поступового погашення заборгованості минулих періодів. Тернопільська, Полтавська, Сумська, Миколаївська та Волинська області проводять поточні розрахунки за спожитий природний газ з урахуванням графіку погашення боргів попередніх періодів більш ніж на 90%. Рівень розрахунків по АР Крим складає 100%.
     Завдяки жорсткій позиції ДК “Газ України” щодо дотриманню контрагентами договірних зобов”язань, більшість підприємств теплокомуненерго систематично підвищують рівень платежів за спожитий природний газ.
     За даними прес-служби ДК “Газ України”


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2632 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 411
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика