Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Поки не випускають вітчизняних, Вінницю виручатимуть трамваї із Цюріха
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.07.2008 01:24


Поки не випускають вітчизняних, Вінницю виручатимуть трамваї із Цюріха      У 2006-му році між Україною та Швейцарською Конфедерацією було підписано Меморандум «Цюріхські трамваї для Вінниці», за яким до українського міста в якості безкоштовної гуманітарної допомоги передаються трамвайні вагони, що пройшли капітальний ремонт. У 2007-му було здійснено дві поставки вагонів марки «Karpfen», загальною кількістю 40 штук. Після проходження державної технічної експертизи та відповідних ремонтних робіт за місцем експлуатації, цюріхські трамваї вже успішно працюють на маршруті в обласному центрі.
      Проїзд у вінницькому трамваї коштує 75 копійок, за перший квартал 2008-го року загалом на п’яти маршрутах здійснено 14 млн. 630 тисяч пасажироперевезень.
     4 липня на одному з вінницьких маршрутів взяли участь у пробній обкатці трамвая марки «Mirage» представники Наглядової ради україно-швейцарського проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці». 13 трамваїв цієї марки надійшли до міста у квітні цього року.
     Члени Наглядової ради, у складі міського голови Вінниці Володимира Гройсмана, заступника начальника відділу міського електротранспорту Мінжитлокомунгоспу Валентина Ярмоленка, представників Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії (SEKO) Кетті Шнайдер та Мартіна Хефнігера, начальника комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Володимира Бугайчука, висловили взаємне задоволення україно-швейцарською співпрацею, обговорили подальші плани здійснення проекту.
     Значну підтримку реалізації засад Меморандуму «Цюріхські трамваї для Вінниці» надає Міністерство з питань житлово-комунального господарства України, зокрема, щодо вчасного проходження швейцарськими трамваями державної технічної експертизи та відповідних дозволів.
      Проте, як розповів Валентин Ярмоленко, - в Україні планується розпочати випуск вітчизняних трамвайних вагонів для експлуатації на вузьких коліях. Згідно діючої Державної програми розвитку міського електротранспорту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2006-го року за № 1855, цей процес може розпочатися у 2011-2015-му роках. Причому основними державними вимогами до виробництва трамвайного рухомого складу будуть: розробка вагонів з низьким рівнем підлоги - для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями та оснащення нових трамваїв енергозберігаючим обладнанням.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1448 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4137
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика