Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України” розпочинає видобуток вуглеводнів у Туркменистані
Автор: Станислав Власенко      Дата: 11.04.2003 09:01


     Міністерство нафтогазової промисловості та мінеральних ресурсів Туркменистану і Держконцерн “Туркменнефть” запропонували НАК “Нафтогаз України” взяти участь у розробці родовища Корпедже на заході країни. Сейсмічні дослідження виявили високу перспективність даного регіону, в якому буде проводитися буріння розвідувальних свердловин на проектні глибини 3800-4500 м.
     
     Співробітництво у наданні сервісних послуг у нафтогазовій сфері на Заході Туркменистану є першим етапом співробітництва між ДК “Турекменнефть” та “Нафтогазом України” і дає старт реальному виходу “Нафтогазу України” у видобувний сектор цієї країни.
     
     Фахівців “Нафтогазу України” з буріння залучатимуть для проведення пришвидшених розвідувальних робіт на території родовища Корпедже та будівництва двох розвідувальних свердловин на базі геологічних завдань на будівництво свердловин та геолого-геофізичних матеріалів ДК “Туркменнефть”.
     
      Для проведення розвідувальних робіт на родовищі Компанією закуплено два нових бурових верстати, необхідне бурове обладнання та спецтехніку. Наразі бурові установки проходять доукомплектацію та оснащення американськими двигунами, придатними для роботи у кліматичних умовах Середньої Азії.
     
      Реалізація інвестиційної програми на родовищі Корпедже дозволить Компанії напрацювати практичний досвід роботи у нових для себе геологічних умовах і отримувати в якості оплати за сервісні послуги природний газ. Після успішного завершення НАК “Нафтогаз України” буріння та випробування перших двох свердловин, ДК “Туркменнефть” може видавати Компанії замовлення на подальше будівництво свердловин у цьому районі з об’ємом проходки не менше 20 тис. м. щорічно на період мінімум до 2010 р.
     
     Нарощування та диверсифікація ресурсної бази Компанії є ключовим елементом стратегії Компанії, а Туркменистан є одним із трьох пріоритетних напрямків. “Середньоазіатський регіон є стратегічним для створення і швидкого збільшення ресурсної бази “Нафтогазу України”, оскільки існуюча інфраструктура дозволяє транспортувати видобуті ресурси в Україну, - відзначив голова правління “Нафтогазу України” Юрій Бойко. – Туркменський контракт для нас – наріжний камінь енергетичної безпеки України”.
     
     За даними Прес-центру НАК “Нафтогаз України
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2742 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 501
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика