Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК
Автор: Станислав Власенко      Дата: 27.08.2003 08:33


     30 липня в селі Більче-Волиця Львівської області відбулася розширена нарада за участю голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Бойка і керівників ДК "Укртрансгаз" та УМГ "Львівтрансгаз", присвячена підсумкам роботи у 1 півріччі 2003 року та проблемним питанням підготовки до роботи підземного сховища газу в зимовий період.
     Більче-Волицьке підземне газосховище активною ємністю 19 млрд. кубометрів є найбільшим у Європі та відіграє ключову роль у резервуванні газу, тому його ефективна робота багато в чому визначає виконання Україною своїх зобов'язань за контрактами на транспортування та підземне зберігання газу.
     Безперебійна робота ПСГ є особливо актуальною у зв'язку з укладенням НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" в кінці 2002 року низки довгострокових угод про транзит російського газу територією України та використання українських підземних газосховищ, збільшенням обсягів експорту газу Україною та необхідністю створення резерву для забезпечення рівномірності поставок у Європу протягом зимового періоду та безперебійного постачання українських споживачів.
     Основними завданнями керівництва "Львівтрансгазу" є контроль якості газу у відповідності до вимог європейського ринку, збільшення енергії пласта з метою забезпечення проектних відборів (160 тис. куб. м. на добу) у періоди пікових навантажень, щорічна реновація буферного газу, дефіцит якого на сьогоднішній день складає 4,6 млрд. кубометрів.
     "Львівтрансгазом" розроблено проект удосконалення осушки газу на Більче-Волицькому ПСГ, що дозволить постачати на український кордон газ, який повністю відповідає європейським вимогам. Компанія також займається переоснащенням нагнітачів та колекторів газосховища, що дозволить проводити проектний відбор газу при нижчому за проектний тиску пластів та запобігати аварійним ситуаціям в осінньо-зимовий період.
     "Нафтогаз України" готовий збільшити цільове фінансування газотранспортної галузі за рахунок залучення коштів із зовнішніх джерел. Компанія забезпечить поставки контрактних обсягів російського газу та повністю виконає власні експортні угоди", - відзначив голова правління Компанії Юрій Бойко.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2173 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 607
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика