Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Укргазвидобування” відкрила високопродуктивний поклад газу на Більському родовищі
Автор: Станислав Власенко      Дата: 29.08.2003 10:58


     Дочірня компанія “Укргазвидобування”, що входить до складу НАК “Нафтогаз України”, відкрила новий високопродуктивний поклад газу на Більському нафтогазоконденсатному родовищі у Полтавській області. Буріння свердловини здійснювало бурове управління “Укрбургаз”.
     
     27 серпня при випробуванні свердловини №180 Більського родовища, з глибини 3900 метрів було отримано потужний приплив газу дебітом 702 тис. куб. м. на добу. Таким чином було підтверджено продуктивність верхньовізейських та турнейських покладів родовища в його склепінній частині.
     
     Дослідження склепінної частини проводилося у 2001-2002 рр. За підсумками аналізу геологічної будови родовища, проведеної “УкрНДІгазом”, пробурена 2002 року на глибину 4220 м свердловина №170 виявила газовий поклад з характеристиками продуктивного. Буріння свердловини №180 розпочалося наприкінці минулого року і тривало 8 місяців. Уже в вересні свердловину №180 буде введено у промислову експлуатацію.
     
     Поклади газу в пластах склепінної частини Більського родовища є одними з найбільших, відкритих за останнє десятиріччя. Приріст розвіданих запасів газу тільки по свердловині №180 склав 0,71 млрд. куб. м. Загальні прогнозовані запаси газу у верхньовізейських та турнейських покладах родовища оцінюються у 15 млрд. кубометрів газу.
     
     “Відкриття нового покладу на Більському родовищі підтверджує перспективність інвестицій Компанії у розвідку нових запасів нафти і газу в Україні, – сказав голова правління “Нафтогазу України” Юрій Бойко. – Ми продовжуватимемо приділяти підвищену увагу цьому напрямку нашої діяльності”.
     
     Довідка: Більське нафтогазоконденсатне родовище знаходиться в Зінківському районі Полтавської області України в центральній частині Дніпровсько-Донецької западини. Родовище відкрите та введене в експлуатацію на початку 90-х років. Розробку веде газопромислове управління “Полтавагазвидобування” ДК “Укргазвидобування”. Досі проводилася промислова розробка лише верхніх горизонтів родовища (1800-2500 метрів).
     За сім місяців 2003 року ДК “Укргазвидобування” виконала 157.5 тис. метрів проходки – на 3.8% більше ніж за відповідний період минулого року. Обсяг геологорозвідувального буріння збільшено до 105 тис. метрів (на 32%). В експлуатацію передано 42 свердловини (минулого року – 40), в тому числі 18 розвідувальних (12).
     НАК “Нафтогаз України” виконує пошуково-розвідувальне буріння на 59 площах трьох нафтогазоносних регіонів України: Західному, Східному та Південному. В результаті проведених геологорозвідувальних робіт у 2002 році відкрито 4 нових родовища: Західно-Вергунське газове в Луганській, Східно-Решетняківське нафтове в Полтавській, Кобзівське газове в Харківській та Верхньомасловецьке нафтове у Львівській області.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2725 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 618
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика