Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Міжнародна Торгова Палата (МТП)
Автор: Станислав Власенко      Дата: 08.09.2003 19:01


     Міжнародна Торгова Палата була заснована у 1919 році. На сьогодні вона об'єднує тисячі учасників - компаній та асоціацій з понад 130 країн. У найголовніших столицях світу Національні комітети координують зусилля зі своїми членами, щоб вирішувати запити бізнесової спільноти і передавати своїм урядам точку зору бізнесу, розроблену МТП.
     МТП є світовою організацією бізнесу, єдиним представницьким органом, який з повним авторитетом висловлює інтереси підприємств усіх секторів економіки в кожній частині світу. Від імені бізнесу МТП також надає урядам економічну оцінку їх зусиль, спрямованих на зміцнення міжнародної фінансової стабільності та захист підприємництва.
     МТП сприяє розвитку відкритої системи міжнародної торгівлі та інвестицій і ринкової економіки. Вона переконана, що торгівля є могутньою силою для збереження миру і процвітання, і це переконання випливає з джерел створення організації ще на початку минулого сторіччя. Невелика група далекоглядних лідерів бізнесу - засновників МТП - називали себе "купцями миру".
     Оскільки самі компанії та асоціації, які є членами МТП, безпосередньо задіяні в міжнародному бізнесі, МТП користується незрівнянним авторитетом у розробці зразкових контрактів, торговельних кодексів, правил та стандартів, що регулюють ведення транскордонного бізнесу. Хоча ці правила є добровільними, їх неухильно дотримуються щодня у незліченних тисячах угод, і вони вросли у систему міжнародної торгівлі.
     Будучи "законодавцем" правил документально оформлюваної торгівлі у двадцятому сторіччі, МТП зараз використовує свій досвід для вироблення орієнтирів, що визначатимуть електронну торгівлю у двадцять першому.
     МТП також надає найнеобхідніші послуги, в першу чергу, через Міжнародний Арбітражний Суд МТП - провідну арбітражну установу світу.
     Протягом року після створення Організації Об'єднаних Націй МТП одержала дорадчий статус на найвищому рівні при ООН та її спеціалізованих агентствах.
     
     Досягнення Mill на користь бізнесу
     Арбітраж
     Міжнародний Арбітражний Суд при МТП є унікальним з точки зору глобальної сфери впливу — його важливість і міць постійно зростають. У 2001 році кількість справ, переданих на розгляд Суду, сягнула 742. У 43 країнах проводився розгляд арбітражних справ і, відповідно до Правил МТП, було призначено арбітрів з 58 різних країн.
     Контракти в режимі онлайн
     Нова форма заявки в режимі онлайн дозволяє представникам ділових кіл укладати контракти за допомогою надійного інтерактивного програмного забезпечення. Така послуга базується на міжнародному типовому Контракті продажу МТП.
     Розв'язання спорів
     МТП постійно розширює коло послуг, які вона надає у розв'язанні спорів. Вона пропонує спектр технічних рішень, включаючи посередництво, проведення неформальних "міні-засідань", а також послуги свого Центру Експертизи.
     DC-PRO (Професіонал документарних акредитивів)
     Шляхом передплати можна отримати мультимедійну програму підготовки для практиків документарних акредитивів, так звану DC-PRO (Професіонал документарних акредитивів).
     Документарні акредитиви
     DOCDEX - глобальна служба розв'язання міжнародних спорів, пов'язаних з документарними акредитивами, постійно користується підвищеним попитом. Документарні акредитиви, керовані Правилами МТП, становлять, за оцінками, понад 100 млрд. дол. США у банківських облігаціях щорічно.
     Електронні терміни (E-tenns)
     
     Нова служба МТП з електронних термінів, заснована у 2001 році, надає доступ у режимі онлайн до правової бази, яка забезпечує абсолютно безпечне середовище для укладання контрактів і надає гарантії чесності, автентичності і придатності.
     Навколишнє середовище
     МТП очолює підготовчі заходи ділової спільноти до проведення другого Глобального Самміту у Південній Африці. У Гаазі, під час проведення переговорів з питань кліматичних змін у світі, МТП забезпечила широку бізнесову аудиторію і провела цілком успішну кампанію у засобах масової інформації.
     Глобальна Угода
     МТП присвятила спеціальну рубрику в газеті "International Herald Tribune" про здобутки від реалізації Глобальної Угоди між бізнесом і Організацією Об'єднаних Націй. У рубриці наголошувалося на досягненнях бізнесу у напрямку розвитку головних цінностей, що поділяються ООН.
     GUIDEC
     Ці керівні принципи МТП визначають, яким чином можна забезпечити надійні цифрові, електронні трансакції через використання можливостей Інтернету. GUIDEC дає роз'яснення, яким чином сторони мають використовувати електронний підпис.
     Інвестиції
     У співпраці з ЮНКТАД , МТП спрямовує ділову експертизу до найбідніших країн світу, щоб допомогти їм залучити прямі іноземні інвестиції. Бангладеш, Ефіопія, Малі були першими країнами, які отримали вигоду.
     Інкотермз 2000
     Стандартні торговельні правила МТП, 'Тнкотермз 2000", набули чинності в усьому світі. Визначаючи відповідальність покупців і продавців у міжнародних контрактах купівлі-продажу, Інкотермз є базовим інструментом міжнародної торгівлі.
     Інтернет
     МТП запровадила службу гарячих новин на своїй веб-сторінці www.iccwho.org і вдосконалила свій сайт для більш зручного користування.
     Інтерпол
     
     Генеральна Асамблея Інтерполу схвалила угоду про співробітництво з МТП. Цей крок зміцнює зв'язки між правоохоронними органами і приватним сектором v боротьбі проти комерційних злочинів.
     Піратство
     Міжнародне Морське Бюро МТП (ММБ), за допомогою свого цілодобового Центру реєстрації випадків піратства в Куала Лумпур, досягло відчутних успіхів у запобіганні захоплень кораблів піратами, водночас звітувало про збільшення випадків піратства у відкритому океані.
     SHIPLOC
     Лондонське бюро ММБ звітувало блискучими результатами від використання анти-піратського спостережувального пристрою під назвою SHIPLOC. Будучи схованим на борту судна, пристрій кілька разів на день передає через супутник координати місцезнаходження судна.
     > У боротьбі з підробками, порушенням інтелектуальної власності, банківськими махінаціями, шахрайством та комп'ютерними злочинами Бюро комерційних злочинів (Лондон) розробляє високо розвинуті технології протидії, виступає точкою обміну інформацією між правоохоронними органами, приватним сектором та його представниками.
     > Нормативна програма МТП з електронної комерції охоплює маркетингові та рекламні стандарти, захист секретної інформації, легалізацію та аутентифікацію угод і термінів електронної торгівлі, що вже набули широкого вжитку.
     > 3 метою спонукання урядів до модернізації митних систем в напрямку економії часу експерти МТП співпрацюють з Міжнародною Митною Організацією. Поширюється застосування ATA-Carnets - сертифікатів безмитного тимчасового імпорту.
     > Спеціальна комісія МТП, підтримувана СОТ, захищає експортерів у спорах з організаціями перед відвантажувальним інспектуванням вантажів.
     Заснування в країні Національного комітету МТП для оперативного реагування на проблеми ділової спільноти й доведення до уряду точки зору підприємництва є доказом визнання світовим бізнесом економічної перспективності цієї країни.
     Як працює МТП
     Світова Рада
     
     Найвищий керівний орган МТП - за статусом аналогічний генеральній асамблеї провідної міжурядової організації, замість офіційних урядових осіб як делегати виступають керівники бізнесу. Скликається двічі на рік. Національні комітети призначають делегатів до складу Ради. Можуть бути також запрошені 10 прямих членів з країн, де не існує Національного комітету.
     Національні комітети і групи
     Представляючи МТП у своїх відповідних країнах, вони забезпечують, щоб Світова організація бізнесу опікувалась проблемами національного бізнесу. Президія та Правління
     Рада обирає Президента і Віце-президента на дворічні терміни. Президент, його безпосередній попередник і Віце-президент складають Президію. Рада також обирає Правління, яке відповідає за реалізацію політики МТП і розроблення її стратегії. Правління нараховує від 15 до ЗО членів, термін повноважень яких становить 3 роки, причому одна третина з них подає у відставку наприкінці кожного року.
     Генеральний Секретар
     Генеральний секретар очолює роботу Міжнародного Секретаріату і співпрацює у тісній взаємодії з Національними комітетами для реалізації робочої програми МТП. Генерального Секретаря призначає Рада за поданням Президії і за рекомендацією Правління.
     Комісії
     Компанії-члени і асоціації бізнесу можуть формувати позицію МТП з питань бізнесу через участь у роботі комісій МТП, які розробляють політику і норми діяльності МТП. Комісії готують позицію бізнесу для подання до міжнародних організацій та урядів.
     
     Лідери та фахівці бізнесу, які залучаються від членів МТП, виробляють позицію бізнесу з широкого кола питань торговельної та інвестиційної політики, а також з найактуальніших технічних та галузевих тем. Серед них: фінансові послуги, інформаційні технології, телекомунікації, етика маркетингу, транспорт, екологія, правове регулювання конкуренції, інтелектуальна власність.
     -Разрыв страницы
     Можливості Mill
     > МТП має прямий доступ до лідерів промислове розвинених держав G7/8.
     Щороку делегація МТП надає бізнесові пропозиції з торговельної та
     економічної політики безпосередньо президентові або прем'єр-міністру
     уряду країни, що проводить самміт G7/8. "г На постійній основі МТП надає експертну допомогу Світовій організації
     торгівлі з питань лібералізації торгівлі та інвестицій і зміцнення правової
     багатосторонньої системи торгівлі. > МТП виступає провідним бізнесовим партнером на переговорах з
     Генеральним секретарем ООН Кофі Аннаном щодо Глобальної Угоди між
     бізнесом та ООН з проблем довкілля, стандартів праці і прав людини. > Через спільні проекти з Конференцією ООН з питань торгівлі та розвитку
     (ЮНКТАД), МТП і компанії-учасниці працюють з найбіднішими країнами
     світу, щоб допомогти останнім'залучити прямі іноземні інвестиції. > Керівництво МТП регулярно бере участь у роботі міжнародних конференцій,
     які об'єднують політиків і ділові кола, - включаючи зустрічі між Світовим
     Банком і Міжнародним Валютним Фондом, ОССР і Міжнародним Союзом
     Телекомунікацій. > У рамках угоди з Інтерполом, Лондонська Служба боротьби з комерційними
     злочинами виступає об'єднуючою ланкою між бізнесом та правоохоронними
     органами у боротьбі з кіберзлочинами. > Міжнародне морське бюро МТП зарекомендувало себе найавторитетнішим у
     світі у питаннях боротьби з піратством. > Щорічні регіональні конференції, які проводить МТП в Африці, Азії, в
     арабських країнах. Латинській Америці, лишаються ефективним знаряддям
     зміцнення контактів МТП з відповідними урядами.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2502 оценки: 5 от 1
© Свидетельство о публикации № 638
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика