Свинарство – галузь перспективна
Автор: Сергей Любченко Дата: 03.06.2011 11:22
Свинарство – галузь перспективна «Їли, їмо і будемо їсти,» - так кажуть українці про сало. А воно – смачне і красиве – є і залишатиметься візитною карткою нашої країни, як мінімум, до кінця цього століття. Що далі буде – загадувати зарано. Але нині для мільйонів наших співвітчизників свинина і сало є чи не найулюбленішими продуктами. Адже, немає куди правди діти, мало хто з нас є чистими вегетаріанцями. Куди там! Без доброго шматка м»яса у борщі, без запашної печені з картопелькою, чи , на крайній випадок, «українського снікерса» про підвищення ККД на роботі чи в побуті і говорити не варто. Отож, для переважної більшості наших співвітчизників питання «А скільки буде коштувати свинина і сало у наступному місяці?» - не з розряду риторичних. На це запитання треба відповідати чітко і без зайвої балаканини. Як мовиться – по суті. Саме це одвічне для мільйонів українців питання і стало предметом обговорення учасників III-го Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», який у перший день літа стартував у Українському домі. Не менш важливі питання для дискусії – «Як вийти на рівень рентабельності галузі у 20 відсотків і вище?». Або – «Чи варто покладатися виключно на державну допомогу в розвитку промислового свинарства?» На думку авторитетних учасників зібрання, III Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — найбільша подія галузі. До столиці України приїхали понад 400 керівників та фахівців провідних свинокомлексів України, іноземних експертів, представників переробних підприємств, комерційних компаній та фінансових установ. Саме вони, як мовиться, і «думатимуть думу» - як, за рахунок яких внутрішніх резервів можна вивести колись супер-прибуткову галузь із глухого кута, у якому вона опинилася не з вини вітчизняних тваринників. Та й свині не винні, що їх так низько цінують в державі, яка свого часу експортувала тисячі тонн першосортної м»яса і сала у близьке і далеке зарубіжжя. Кривдно їм, нашим доморощеним П»ятачкам, що нині в українських супермаркетах ми змушені купувати польське сало і китайську «тушонку», після якої – непереливки… А то й до реанімації потрапити можна. Подія відбулася за підтримки Асоціації свинарів України (АСУ), що об’єднала 16 провідних свинокомплексів України, серед яких ВАТ «Агрокомбінат Калита», СВАТ «Слобожанський», СП ТОВ «Нива Переяславщини», ТОВ «Галичина-Захід», ПАП «Агропродсервіс», ТОВ «Деміс-Агро» та інші. Представники галузі не без підстав сподіваються, що саме цей Конгрес дасть правдиву оцінку та спрогнозує розвиток української галузі свинарства, її місце на світовому ринку. Адже на ньому провідні експерти і аналітики розглянули проблеми ціноутворення й собівартості, останні техно-логічні досягнення, стан інвестицій у галузь, державної підтримки свинарства, методи управління сучасним свинокомплексом, секрети найкращих українських підприємств. На конгресі виступили гуру свинарства: Кейс Шеепенс — ветеринарний лікар міжнародного класу (Нідерланди); Юрій Ковальов — генеральний директор Національного союзу свинарів Росії; Дієго Падоан — спеціаліст в галузі свинарства (Австрія); Фабіо Катунда — спеціаліст у галузі свинарства (Бразилія), Ярослав Кебал — директор ТОВ «Галичина-Захід (Україна); Артур Лоза — директор ТОВ «Деміс-Агро» (Україна); Володимир Єпішин — генеральний директор селекційно-генетичного центру ТОВ «Агрофірма «Мортадель» (Росія); Вернер Гайслер — провідний інженер у галузі свинарства (Німеччина) та інші. Серед почесних гостей Конгресу — видатні державні діячі та всесвітньо визнані авторитети галузі. Сергій Любченко
Автор: Сергей Любченко
прочтений: 3362 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 6424
Цена: 1 noo
|
Ваши комментарии
|
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь
О сервере
О проекте
Юмор
Работа
О нас
Earn&Play
Для контактов skype:noo.inc



|