Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна-Польща : нас об»єднує культура
Автор: Сергей Любченко      Дата: 02.09.2011 16:16


     Україна-Польща : нас об»єднує культура
     
      10 світових столиць ,100 днів ,400 культурних заходів - такою спеціальною міжнародною культурною програмою Польша святкує своє Головування у Раді Європейського Союзу.
     Грандіозний культурний проект I, Culture розпочнеться 03-04 вересня у Києві, на Софіївській площі. Починаючи з вересня до кінця грудня 2011 року у провідних театрах, на кращих сценах та фестивальних майданчиках Києва та України відбуватимуться події, які представлять сучасну польську культуру, потужний творчий потенціал якої спрямований у майбутнє, тож девізом програми є «Польща – креативний потенціал Європи». Програму впроваджує Інститут Адама Міцкевича у співпраці з Польським Інститутом у Києві та міжнародними партнерами.
     
      Під час презентації культурного проекту I, Culture, яке відбулося у посольстві дружньої нам держави, Надзвичайний і Пвоноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрік Літвін зазначив, що своє головування в Раді ЄС його країна використовує на всі 100 відсотків. Головування – це унікальна можливість розвивати активність щодо промоції Польщі не лише на Європейському континенті, але й в світі. І починається ця промоція з унікального культурного заходу – проекту I, Culture, - наголосив Генрік Літвін.
     Програма цього велелюдного заходу є вельми насиченою і цікавою. 3 та 4 вересня о 21.00 на Софіївській площі відбудеться вулична вистава «Планета Лем» театру Бюро Подорожей
     Вуличний перформанс відомого театру Бюро Подорожей «Планета Лем» відкриє Програму I, Culture в Україні. На створення вистави авторів надихнула проза Станіслава Лема, його винятковий, сповнений гумору діагноз для сучасного світу та роздуми про зв’язок між розвитком технологій та еволюцією людства. Героями спектаклю є відомі персонажі творів Станіслава Лема: Iйон Тихий, професор Тарантога, громада Лепняків, суперкомп’ютер, роботи. Вистава «Планета Лем» відбудеться в рамках проекту «Польський театр у Києві», відкриває першу едицію Київського міжнародного театрального фестивалю «Дім Химер».
     Інші, не менш цікаві, вистави та майстер-класи фестивалю «Дім Химер» пройдуть 3-11 вересня на сцені Київського академічного Молодого театру.
      А ще 4 вересня о 14.00 на Софіївській площі всі охочі зможуть взяти участь у яскравому і самобутньому інтерактивному проекті I, CULTURE PUZZLE – Майстерня Сучаcного Ремесла, який здійснюється під патронатом Інституту Адама Міцкевича рамках.
     Українці матимуть нагоду продемонструвати свою майстерність та фантазію, власноруч долучившись до створення інтернаціонального арт-об’єкту – велетенської аплікації «I, CULTURE» та обговорення основоположних духовних цінностей. В Україні, як і в інших світових столицях, відбудуться 2 майстер-класи для волонтерів та масштабна подія – тож запрошуємо усіх бажаючих на Софійську площу.
      До уваги глядачів буде також представлено виставку хенд-мейд виробів і майстер-класи від польського дизайнера Моніки Якубяк та українських митців. Так, художниця Аліна Копиця проведе майстер-клас, присвячений технології «up-cycling». Головною подією заходу стане оздоблення 1/12 частини пазлу «I, CULTURE» – це частина латинської літери «І». Полотно розміром 20х20 метрів буде розкладене долі, й волонтери разом з учасниками заходу заповнять поверхню своїми авторськими виробами. Щоб сфотографувати готовий елемент пазлу, у небо підніметься спеціальний мінікоптер. Єдиний великий пазл, створений творчими зусиллям мешканців 12 столиць, об’єднає не тільки частини гасла «I, CULTURE», але й традиції різних народів та бачення людей різних національностей, які прагнуть зберегти й продемонструвати світові свою автентичність, осмислити роль культури та мистецтва у власному житті та розвитку людства.
      Цей проект знову доводить, що саме мистецтво, мова якого не потребує перекладу, було і залишається консолідуючою силою для різних поколінь та народів.
     Сергій Любченко
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 3197 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 6582
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика