Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Укргазвидобування” продовжує нарощувати темпи виробництва
Автор: Станислав Власенко      Дата: 19.11.2003 10:46


     Дочірня компанія “Укргазвидобування”, що є основним виробником природного газу та газового конденсату у складі НАК “Нафтогаз України”, за 10 місяців поточного року збільшила видобуток усіх видів енергоресурсів.
     
     Станом на 1 листопада 2003 року, Компанія видобула 11,6 млрд. м. природного газу, що на 276,6 млн куб.м. перевищує аналогічний показник минулого року. Незважаючи на виснаження родовищ, за останні три роки вдалося стабілізувати та збільшити видобуток природного газу завдяки концентрації коштів галузі в єдиній компанії та розширенню можливостей залучення інвестицій для розробки нових продуктивних покладів газу.
     
     Зростає видобуток газового конденсату і нафти. У січні-жовтні поточного року ДК “Укргазвидобування” видобула 573,7 тис. тонн газового конденсату та 87,4 тис. тонн нафти. За аналогічний період минулого року видобуток конденсату збільшився на 75 тис. тонн, нафти – на 11,2 тис. тонн.
     
     Одним з основних чинників збільшення обсягу видобутку енергоресурсів у 2003 році є активне інвестування Компанії у власні виробничі потужності. За 10 місяців поточного року освоєно капітальних вкладень на суму 1,26 млрд. грн., що на 277,75 млн. грн. більше за аналогічний період 2002 року.
     
     Шебелинський ГПЗ, що є найбільшим виробником нафтопродуктів у структурі НАК “Нафтогаз України”, за 10 місяців поточного року переробив нафти та газового конденсату 647,8 тис. тонн, що на 8% більше ніж за аналогічний період 2002 року. Виробництво світлих нафтопродуктів склало 575,2 тис. тонн в порівнянні з 516,9 тис. тонн за аналогічний період минулого року.
     
     Протягом січня-жовтня 2003 року Шебелинський ГПЗ виробив автомобільного бензину – 312,8 тис. тонн, дизельного пального – 229,6 тис. тонн, уайт-спіриту – 5,5 тис. тонн, стабільного газового бензину – 59,9 тис. тонн, мазуту – 30,6 тис. тонн, скрапленого газу – 142,5 тис. тонн, бітуму – 1,0 тис. тонн та мастики бітумної резинової – 0,5 тис. тонн.
     
     ДК “Укргазвидобування” продовжує розширювати власні переробні потужності. Підвищення ефективності відбору газового конденсату з використанням технології сайклінг-процесу дає змогу постачати додаткові обсяги сировини на газопереробні заводи Компанії і за рахунок цього збільшувати виробництво моторного пального та скраплених газів.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 3072 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 715
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика