Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Втрати України від нератифікації угоди Дружба-Адрія
Автор: Станислав Власенко      Дата: 25.11.2003 18:30


     Народний депутат Т.Стецькив учора звинуватив голову правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Бойка в наданні Верховній Раді неточної інформації по проекту інтеграції нафтопроводів «Дружба» і «Адрія». На думку Т. Стецькива, помилковою є інформація про те, що нератифікація угоди нанесе Україні збитки на суму 30 млн. доларів.
     
     У зв'язку з цим, прес-центр «Нафтогазу України» уповноважений роз'яснити наступне. Тариф на прокачування нафти по нафтопроводу «Дружба» в рамках проекту Дружба-Адрія визначений учасниками угоди в 0.64 долари за транспортування 1 тонни нафти на відстань 100 км. Протяжність маршруту по українській території - 712 км. Таким чином, тариф на транспортування нафти на весь маршрут становитиме 4.5568 доларів за 1 тонну.
     
     На першому етапі передбачене щорічне транспортування по маршруту «Дружба-Адрія» 5 мільйонів тонн нафти на рік. Таким чином, сумарний річний прибуток ВАТ «Укртранснафта» від експлуатації даного маршруту складатиме не менше 22.784 млн. доларів. Враховуючи зростання видобутку нафти в Росії, вже сьогодні існують прогнози нарощування транзиту за маршрутом «Дружба-Адрія» з другого року експлуатації системи.
     
     Необхідно відмітити, що при річній потужності дільниці «НПС «Броди» - Держкордон» в 25 млн. тонн, транспортування нафти по ньому ні разу з 1994 не перевищувало 18 мільйонів тонн. Таким чином, вже десятиріччя нафтопровід «Дружба» недозавантажений на 7 мільйонів тонн в рік. Втрати ВАТ «Укртранснафта» від простою корисної потужності нафтопроводу становлять 36.4 млн. доларів в рік.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2406 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 722
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика