Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Пропозиція щодо використання нафтопроводу Одеса-Броди для зберігання каспійської нафти економічно невиправдана
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.12.2003 09:04


     На адресу ВАТ «Укртранснафта» надійшов проект контракту від компанії «Тенгізшевройл» стосовно використання резервуарів морського нафтового терміналу «Південний» та нафтопроводу Одеса-Броди для зберігання каспійської нафти. Договір передбачається укласти на півроку, до 31 травня 2004 року.
     Розрахунки, проведені в ході аналізу проекту контракту показали, що максимальний місячний дохід від угоди з «Тенгізшевройл» складатиме не больше 1,35 млн. долларів США.
     В той же час, слід зазначити, що МНТ „Південний” в даний час використовується для здійснення перевалки російської нафти сорту Urals в обсязі понад 2 млн. тонн в рік. Таким чином прийняття пропозиції „Тенгізшевройл” фактично унеможливить роботу МНТ „Південний” по наданню вказаних послуг, наслідком чого буде втрата принаймні 1,5 млн. доларів щомісячно (з урахуванням вартості перевалки на терміналі та транспортування нафти нафтопроводами).
     Використання нафтопроводу Одеса-Броди для зберігання нафти за відсутності економічного ефекту до того ж заблокує можливе транспортування обсягів, передбачених проектною потужністю труби у якому б то не було напрямку, що автоматично позбавить Україну додаткових надходжень в бюджет і підриває її статус транзитної держави.
     
     Довідка.
     Пропозиція про використання нафтопроводу Одесса-Броди, отримана від російсько-британського концерну ТНК-ВР, містить: гарантії завантаження нафтопроводу на рівні 9 млн. тонн в рік протягом 3 років, надання кредиту у розмірі 90 млн. дол. США на закупівлю технологічної нафти для нафтопроводу, а також гарантії збереження обсягів транспортування нафти у напрямі на Одесу на рівні
     2002 р. (10,4 млн. тонн в рік), та гарантії збільшення обсягів транспортування нафти системою Придніпровських магістральних нафтопроводів в напрямі МНТ „Південний” до 9 млн. тонн в рік. Відповідно до умов договорів з боку компаній групи ТНК-ВР, щомісячні доходи від транспортування нафти сорту Urals нафтопроводом Одеса-Броди на МНТ “Південний” становитимуть біля 7,6 млн. долларов протягом 3 років.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2315 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 772
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика