Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.12.2003 09:04


     У 2003 році НАК “Нафтогаз України” планує в цілому стовідсотково виконати податкові зобов’язання, перерахувавши до бюджету (з урахуванням зарахованих переплат) 6 404 млн. грн., що на 430 млн. грн. більше ніж у минулому році.
     
     За 11 місяців 2003 року підприємства НАК “Нафтогаз України” виконали податкові зобов’язання на 101,6%, що на 30,7% більше за аналогічний період минулого року. Підприємства НАК “Нафтогаз України” також забезпечили погашення заборгованості, яка утворилася у минулі роки з податку на прибуток у сумі 154 млн. грн., та ПДВ в розмірі 248 млн. грн.
     
     Рівень сплати більшості податків Компанії перевищує 100%. Однак, виходячи з прогнозованих нарахувань грудня та очікуваного обсягу проведення клірингових розрахунків за спожиті енергоносії НАК “Нафтогаз України” з незалежних від неї причин не зможе виконати у повному обсязі зобов’язання по сплаті рентної плати за транзитне транспортування природного газу у розмірі 124 млн. гривень.
     
     За умови приросту заборгованості за спожитий у 2003 році природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики та енергогенеруючими компаніями (майже 680 млн. грн.), яким переважно поставляється газ, отриманий за надання послуг по транзиту через територію України, єдиним джерелом сплати транзитної ренти може бути субвенція з Державного бюджету. Субвенція надається адміністративно-територіальним одиницям для проведення розрахунків за спожиті пільговими категоріями населення енергоносії.
     
     Механізм проведення таких розрахунків затверджено Постановою КМУ №113 від 23 січня 2003 року та передбачає обов’язкове оформлення протоколів-реєстрів. Лише за наявності таких документів держава гарантує цільове використання субвенції адміністративно-територіальними одиницями та отримання коштів за спожитий природний газ Компанією.
     
     Однак, Міністерство фінансів у 2003 році ігнорує вимоги законодавства. З початку року вже профінансовано областям субвенції, встановлені пп. 5,7,10 ст. 40 Закону України “Про Державний бюджет” по безпротокольних схемах у розмірі 479 млн. грн. Ці кошти НАК “Нафтогаз України” від пільгових категорій населення за спожитий природний газ не отримала.
     
     Протиправні дії Міністерства фінансів призводять до розбалансування доходної та видаткової частини Державного бюджету і погіршує можливість виконання Компанією податкових зобов’язань зі сплати рентної плати за транзит газу. Компанія планує перекрити цю суму за рахунок переплати інших податків.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2641 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 788
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика