Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК „Газ України” планує обмежити постачання газу теплокомуненерго Рівненської області
Автор: Станислав Власенко      Дата: 19.12.2003 11:30


     ДК „Газ України” планує припинити постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго Рівненської області, рівень розрахунків яких впав до критичного і склав менше, ніж 50%.
     
     З початку року підприємства теплокомуненерго регіону розрахувалися за надане паливо лише на 55%. Протягом жовтня-грудня ТКЕ наростили борги і наблизилися до критичної межі, коли Компанія припиняє безоплатно надавати газ і видає доручення місцевим підприємствам з газопостачання та газифікації обмежити постачання палива.
     
     Станом на 17 грудня 2003 р. ТКЕ області спожили природного газу на суму 22,1 млн. грн., але сплатили лише 12,2 млн. грн. У порівняні з іншими місяцями опалювального сезону 2003-2004 років динаміка розрахунків різко пішла на спад. Якщо у жовтні ТКЕ Рівненської області оплатили 100% спожитого газу, то вже у листопаді показник знизився до 89%. У першій половині грудня ТКЕ регіону спожили палива на суму 1,6 млн. і сплатили 974 тис. грн. (58%).
     
     Найбільшим боржником у Рівненській області є комунальне теплопідприємство „Комуненергія”. З початку року це підприємство спожило 102,2 млн. куб. м. газу на суму 16 млн. грн. Було сплачено лише 7,56 млн. грн., що складає 47% від усієї суми.
     
     „Комуненергія” не дотримується головної вимоги ДК „Газ України”: здійснювати 100 % поточну оплату і погашати заборгованість за обсяги газу, спожиті з початку 2003 року. Лише за такої умови Компанія гарантовано здійснює постачання природного газу споживачам. Впродовж останніх місяців поточного року „Комуненергія” систематично порушує свої договірні зобов’язання. Тому у листопаді ДК „Газ України” видала доручення на відключення цього теплокомуненерго від мереж газопостачання. Проте, зважаючи на зобов’язання підприємства-боржника виплатити борги, Компанія пішла на зустріч „Комуненергії” і відкликала своє доручення. Але це не змінило ситуації.
     
     „Негативна динаміка у розрахунках підприємств ТКЕ – це провина керівників теплокомуненерго, які не вживають заходів із виправлення кризової ситуації з оплатою за спожитий газ. Вони навмисне розраховують на стихійну емоційну підтримку населення, – заявив заступник голови Ради директорів ДК „Газ України” І.Варга. Якщо проблема не буде вирішена, то 20 грудня буде видано доручення на обмеження газопостачання”.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2535 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 793
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика