Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.01.2004 11:34


     Начальникам головних управлінь
     ІІенсійного фонду України в
     Автономній Республіці Крим,
     областях, містах Києві та Севастополі
     
     Враховуючи численні звернення суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, щодо розрахунків з 1 січня 2004 року з Пенсійним фондом України: з часу набуття чинності. Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" роз'яснюємо.
     Відповідно до Прикінцевих положень Закону усі законодавчі акти, в тому числі і ті, що регулюють спрощену систему оподаткування, будуть приведені у відповідність до вимог нового пенсійного законодавства.
     У період до внесення відповідних змін до чинного законодавства суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований та єдиний податок) сплачують внески до Пенсійного фонду України згідно з нормами Указу Президента України від 03.07.1998 р. № 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" та Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 p. № 13-92 "Прo прибутковий податок з громадян".
     Для врахування в страховий стаж періоду роботи протягом цього часу (з 1 січня 2004 року до прийняття зазначених законопроектів) та з мстою дотримання вимог статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" зазначений суб'єкт може здійснити доплату до Пенсійного фонду до розміру мінімального страхового внеску ( 32 відсотка від мінімальної заробітної плати на цей час).
     Наприклад: суб'єктом підприємництва- фізичною особою сплачено ставку єдиного податку у розмірі 120 грн. До Пенсійного фонду спрямовується 42%, що складає 50 грн. 40 коп. Мінімальний страховий внесок-у: січні-місяці складає (205- грн. 32%): 100 = 65 грн. 60 коп. Розмір доплати складе 15 грн. 20 коп. (65 грн.60 коп. - 50 грн. 40 коп. =15 грн. 20 коп.).
     З метою уникнення подвійного оподаткування при сплаті страхових внесків зазначеними суб'єктами за найманих працівників у цьому періоді, сума коштів, що спрямовується до Пенсійного фонду у вигляді частини ставки від єдиного та фіксованого податків за цих працівників буде зарахована в рахунок сплати страхових внесків.
     Заступник голови правління О. Зарудний
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2353 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 845
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика