Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до


Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.01.2004 11:34


     2003 рік ознаменувався для "Київміськбуду", як достатніми досягненнями, так і низкою деяких проблем.
     Загальний обсяг підрядних робіт, виконаних власними силами, у порівнянні із попереднім роком, зріс на 34,5 відсотки і перевищив 1,5 млрд.гривень.
     "Київміськбуд" забезпечив уведення майже 680 тис. квадратних метрів житла. Показово, що з них, більше, ніж 95 відсотків складає житло, яке споруджено за рахунок залучених коштів населення. Із загального обсягу - 622 тис. квадратних метрів становить житло, яке збудовано безпосередньо в місті Києві. Решта - 57 тис. квадратних метрів це житло, що збудовано в інших містах та регіонах України. В період від 1997 по 2003 рік в регіонах за схемою "Київміськбуду" уведено 111 тис. кв. метрів. За минулий рік у регіонах уведено більше половини того, що збудовано за попередні 6 років.
     В цілому, у місті Києві, холдингова компанія "Київміськбуд", як підрядник, силами фахівців своїх організацій, забезпечила приблизно 73% від всього новозбудованого житла.
     Третій рік Київ будує більше 1 млн. квадратних метрів нового житла. Із загального обсягу уведення, на долю "Київміськбуду" традиційно припадає приблизно дві третини - більше, ніж 62 відсотки.
     Комплекс "Київміськбуду" працює стабільно. Серед будівельних організацій практично не залишилося таких, які працюють збитково. Але і розмови про те, що будівельники "Київміськбуду" працюють із надприбутками - не більше, ніж інсинуації і вигадки. Знаковою подією для компанії у минулому році став широкий розвиток взаємодії із закордонними інвесторами. Довіра внутрішнього інвестора до діяльності "Київміськбуду" зумовила зростання авторитету компанії. Про нас дізналися в світі. Але бути відомими, ще не означає бути обраними.
     "Київміськбуд" спромігся виграти два великих і престижних тендери на спорудження гіпермаркету "МЕТРО" та реконструкцію універмагу "Україна", в яких брали участь десятки закордонних будівельних організацій. Це свідчення того, що "Київміськбуд" та його організації не тільки опанували сучасні будівельні технології, але й мають можливість забезпечити світовий рівень організації ведення будівельних робіт.
     5 березня 2003 року відбулося закладання гіпермаркету "МЕТРО".
     20 серпня 2003 року цей торгівельний комплекс, площею більше, ніж 20 тис. квадратних метрів, прийняв покупців. "МЕТРО" визнавало, що якість виконання робіт та організація будівельного процесу з боку будівельників такі, що існує можливість паралельного ведення будівельних робіт підрядником та налагодження обладнання замовником та експлуатуючою організацією.
     Вітчизняним будівельникам при виконанні робіт на гіпермаркеті "МЕТРО" було довірені не тільки будівельно-монтажні роботи, а й виготовлення будівельних конструкцій.
     Гіпермаркет комплектувався залізобетоном від "Київміськбуду" - з заводу ім. С.Ковальської. У першому півріччі 2003 року була завершена реконструкція універмагу "Україна".
     З різних власних причин - власник споруди затримував її відкриття, доводив систему обслуговування до своїх вимог, Але до будівельників не було жодних нарікань.
     Присутній на відкритті універмагу посол Сполучених Штатів Америки був щиро здивований тим, що, в Україні є будівельна компанія, яка працює на рівні світових вимог.
     Існуюча міжнародна практика така, що 10 відсотків від вартості виконаних робіт замовник та інвестор резервують у себе і сплачують підряднику після завершення гарантійного терміну, при умові, що виконання робіт проведено бездоганно і у відповідні терміни. Інвестор "України" пішов на безпрецедентний для себе крок - 25 відсотків від зарезервованої суми сплатити достроково. Новітні технології, нові прогресивні форми організації праці, усвідомлення відповідальності перед інвесторами стали запорукою впровадження принципово інших підходів, як до керування виробничим процесом, так і у стосунках між будівельниками та громадянами.
     "Київміськбуд", першим серед будівельних організацій поставив за мету сертифікувати будівельну діяльність у відповідності до міжнародного стандарту якості ISO-9001.
     Відповідність продукції міжнародним стандартам якості - необхідний крок, який треба зробити, щоб відповідати званню забудовника столиці.
     Сьогодні ДБК-3 сертифікований, ДБК-4 ось-ось отримає сертифікацію, більшість будівельних організацій будуть сертифіковані протягом року.
     У минулому році здобув розвиток важливий процес універсалізації діяльності наших організацій. Це стосується, як домобудівних комбінатів, так і промислових підприємств.
     Сьогодні ДБК-4 будує і панельні, і цегляні, і монолітно-каркасні будинки.
     Виробник бетону та залізобетону - завод ім. С.Ковальської активізував роботу свого будівельного підрозділу, чудово будує монолітно-каркасні будинки на Осокорках.
     Друге народження переживає панельне домобудування.
     Ще кілька років тому домобудівельними комбінатами на власних потужностях створені такі серії, які дозволяють панельним будинкам бути індивідуальними за архітектурно-планувальними рішеннями спорудами, зведеними із типових залізобетонних конструкцій. У першому кварталі буде введений до експлуатації перший 22-х поверховий панельний будинок на Троєщині. Ціни на квартири в ньому такі ж, як і в традиційних будинках, хоча вартість спорудження вища, бо принципово інші вимоги до систем кондиціювання, опалення, енергопостачання, сміттявідведення, водопостачання та каналізування. В минулому році розширені форми роботи, спрямовані на зворотній зв'язок з інвесторами. Крім традиційної практики проведення "Днів відкритих дверей" в компанії почала працювати "Гаряча лінія". Це своєрідний штаб оперативного реагування на питання, що виникають, консультаційний пункт кваліфікованої допомоги, дорадчий орган кожному, хто звернеться з своїми проблемами, або пропозиціями.
     Якщо хтось гадає, що "Київмівськбудівцям" вигідно необгрунтоване підвищувати ціну своєї продукції, то він помиляється.
     Для організації, що ставить за мету будувати багато доступного житла, це не просто недоцільно, а навіть невигідно.
     Потрібно будувати багато і якнайдешевше. Тоді будуть прибутки, але прибутки за рахунок збільшення обсягів будівництва. Це головний принцип нашої стратегії.
     Але існують об'єктивні фактори.
     За рік відбулось значне подорожчання матеріалів. (див. Таблицю у презентацій них матеріалах).
     Це все основні матеріали, подорожчання яких не може суттєво не впливати на ціну.
     Сьогодні дехто приписує "Київміськбуду" 200-300% прибутковість.
     Засновники цієї брехливої аналітики не можуть не знати про ті відрахування та витрати, які несуть забудовники, такі, як "Київміськбуд" - на відрахування до соцсфери міста, на покриття витрат власників земельних ділянок та т.і.
     Згідно розробленої в місті методики оцінки територій, вся територія розділена більше, ніж на 170 зон, кожна з яких має свій зональний коефіцієнт.
     
     2
     Навіть не фахівцям зрозуміло, що витрати на будівництво в різних зонах суттєво не відрізняються. А от ціна реалізації, виходячи з ринкових умов, різна.
     На жаль в центральних районах ділянки інші. І непоодинокі приклади, коли отримують їх не для будівництва, бо для цих цілей не мають ні грошей, ні досвіду.
     Основні ділянки, на які припадає будівництво "Київміськбуду" - масиви масової забудови -
     Троєщина, Осокорки, Позняки, Біличи.
     Про вартість житла від "Київміськбуду".
     Вартість житла складається з:
     'витрат підрядника (безпосередньо вартості зведення споруди);
     На ці роботи існують рекомендовані державою нормативи. Слід зазначити, що вони розроблені, для житла, яке за своїм статусом може розглядатися, лише, як соціальне, тобто витрати мінімізовані. Вартість спорудження квадратного метру у типовому 9-ти поверховому будинку, за рекомендаціями Держбуду, становить 1700 гривень.
     'витрат замовника ( розроблення проектно-кошторисної документації, витрат, пов'язаних із оформленням відповідних дозвольних документі, витрат на авторський та технічний нагляд в період будівництва та безпосередньо витрат на придбання конструкцій і обладнання, які роблять споруду спорудою - кабельно-провідникова продукція, системи вентиляції, пожежогасіння, ліфти і т.і,)
     Вони об'єктивно складають 10-12% від вартості будівельно- монтажних робіт.
     Але є інші витрати, які несуть забудовники.
     У 2003 році трати "Київміськбуду" по основних напрямках виконання соціальних програм та створення інженерної інфраструктури склали майже 67 млн. гривень (таблиця у презентацій них матеріалах).
     А ще, щонайменьше 10% від вартості будівництва (затрати підрядника та замовника) складають відрахування колишньому власникові земельної ділянки та районній владі.
     Підрахувавши, можна переконатись, що прибутки мінімальні, а ціни реалізації-об'єктивні.
     Розмови про надприбутки не більше ніж вигадка нечистих на совість людей, які, або нічого не розуміють у будівництві та ціноутворенні, або мають на меті інші цілі та завдання далекі від прозорості та правди.
     Про завдання на 2004 рік.
     Для ринку нерухомості 204 рік особливий. Щонайменше два загальних випробування стали перед всіма операторами ринку.
     Відбулась значна зміна законодавчої бази.
     Вступили в силу Закони України "Про іпотеку",
     "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим боргом та іпотечні сертифікати" , та "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві нерухомості та операціях з нерухомістю"
     Цими Законами практично створена законодавча база, яка дозволяє в повному обсязі задіяти механізми іпотечного кредитування житлового будівництва.
     Хто слідкує за ринком нерухомості той знає, що сьогодні практично всі оператори первинного ринку припинили продаж житла. Не в останню чергу це пов'язано з тим, що їх діяльність не приведена у відповідність до нових вимог законодавства.
     Схема "Київміськбуду", взаємовідносини з банком, нормативні та регламентуючі документи цим вимогам відповідають, тому сьогодні ми працюємо.
     Друге випробування - введення податку на додану вартість. Раніше цим податком не обкладалось виконання робіт по спорудженню житла. Відтепер це положення скасоване.
     В таких умовах головним питанням, що стоїть перед нами е забезпечити виконання тих планів, які накреслені.
     "Київміськбуд" планує в поточному році забезпечити зростання обсягів будівництва житла, щонайменше, на 10%, досягти показників, які би бачите в таблиці.
     Подальший розвиток має отримати спорудження житла в регіонах.
     Регіони все більше використовують у себе "Київський досвід", який працює сьогодні у 11 містах України.
     У 2004 році ми планується забезпечити введення в регіонах більше ніж 88 тис. кв. метрів житла, що в1,5 рази більше, ніж торік.
     І що є найбільш важливим. Київ "експортує" не робочу силу, а інтелектуальні розробки. В регіонах працюють місцеві будівельники, почалося відродження місцевої будівельної промисловості.
     Особливо це показово на прикладі Дніпропетровська, Полтави та Вінниці, де розпочалося будівництво вже не окремо розташованих будинків, а цілих житлових масивів із комплексом споруд соціального призначення.
     В минулому році "Київміськбуд" розпочав розробку нової стратегії розвитку корпоративних зв'язків, яка відповідає сучасним вимогам удосконалення управління будівельним комплексом.
     Ця робота, на якісно новому рівні, буде продовжена в поточному році.
     Компанія завжди пам'ятала і пам'ятає, що на неї покладена відповідальність за збереження і ефективне управління 80% пакетом акцій, який належить Київській міській громаді.
     Тож, між суб'єктами компанії будуть удосконалюватись виробничі і майнові взаємовідносини.
     В новому році знайдуть продовження дії компанії щодо розвитку сучасних форм управління будівельним виробництвом.
     Досвід останніх двох років роботи з іноземними інвесторами, інтенсифікація виробництва на замовлення внутрішнього інвестора вимагають розробки нових сучасних форм підготовки персоналу, як робочого, так і управлінського.
     Довгі роки "Київміськбуд" будував довіру з своїм споживачем. Сьогодні ця довіра завойована в нелегкій, чесній праці.
     Торгівельна марка "Київміськбуду" створена, існує і твердо стоїть на ногах.
     Тому одним з найважливіших наших завдань є її цілеспрямований, активний захист.
     До підприємств "Київміськбуду" прикута увага тих, хто в складні часи сторонньо спостерігав за розвитком подій, а сьогодні, граючи на необізнаності людей та загальних труднощах, вирішив прийти "на готове" і використати Бренд "Київміськбуду" у своїх ринково-корисних інтересах.
     їм байдужа доля будівництва, їм байдужа доля людей, які працюють на виробництві.
     їх мета - отримання "ринкового навару" будь - якою ціною, і для досягнення її вони не нехтують будь -якими засобами.
     "Київміськбуд" буде робити все необхідне, щоб Бренд "Київміськбуду" не ставав об'єктом спекуляцій.
     Він дорого коштує, і працювати під ним не тільки вигідно і престижно, але й відповідально.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2894 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 849
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика