Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У 2003-му році ДК “Укргазвидобування” збільшила видобуток всіх видів енергоносіїв
Автор: Станислав Власенко      Дата: 28.01.2004 08:32


     Дочірня Компанія “Укргазвидобування”, що є основним газовидобувним підприємством в структурі НАК “Нафтогаз України” у 2003 році збільшила видобуток усіх видів енергоресурсів. Про це повідомив перший заступник генерального директора Компанії Борис Синюк.
     
     За підсумками минулого року, ДК “Укргазвидобування” видобула понад 14 млрд.м3 природного газу, перевищивши обсяги видобутого газу в 2002 році на 315 млн.м3. Так, ГПУ “Шебелинкагазвидобування” видобуло 6,0 млрд. м3, ГПУ “Полтавагазвидобування” – 4,9 млрд. м3, ГПУ “Харківгазвидобування” – 1,7 млрд.м3, ГПУ “Львівгазвидобування” 1,1 млрд. м3.
     
     Водночас, четвертий рік поспіль зростає видобуток газового конденсату та нафти. У 2003 році ДК “Укргазвидобування” видобула 684,2 тис. тонн газового конденсату та 103 тис. тонн нафти. У порівнянні з аналогічним періодом 2002 року ці показники збільшилися відповідно на 75,8 та 9,1 тис. тонн.
     
     Завдяки проведеній Компанією роботі обсяги пошуково-розвідувального та експлуатаційного буріння в 2003 році у порівнянні з попереднім роком збільшилися на 18 тис. метрів. Так, проходка в експлуатаційному бурінні склала 93,1 тис. метрів, в розвідувальному – 177,1 тис. метрів. В минулому році в експлуатацію передано 62 свердловини (2002 рік – 59 свердловин), в тому числі 27 розвідувальних.
     
     Збільшення видобутку всіх видів енергоресурсів є результатом збільшення капітальних вкладень у пошуки нових запасів. В 2003 році вони склали 1,5 млрд. грн., що перевищує аналогічний показник 2002 року на 412 млн.грн. Збільшення капіталовкладень здійснено завдяки розширенню фінансування Компанії з боку НАК “Нафтогаз України”. В 2003-му році материнська компанія перерахувала ДК “Укргазвидобування” біля 1,8 млрд.грн.
     
     Компанія фактично взяла на себе основну частку витрат на геологорозвідувальні роботи з метою забезпечення збільшення видобутку вуглеводнів в Україні. Стратегічним завданням 2004 року залишатиметься й надалі пошук та відкриття нових родовищ – підкреслив Борис Синюк.
     
     Довідково: ДК “Укргазвидобування” є підприємством із замкнутим циклом виробництва. В цілому по Україні, ДК “Укргазвидобування” видобуває 77,1% природного газу, 57% газового конденсату, та біля 4% нафти. Разом з тим Компанія виконує 80% всього обсягу пошуково-розвідувального буріння, 60% сейсморозвідувальних робіт, прирощує 75% запасів газу.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2055 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 855
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика