Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

АЕК “Київенерго” не виконує умов договору про оплату спожитого природного газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 15.02.2004 12:48


     З 4 лютого 2004 року ДК “Газ України” обмежила постачання газу АЕК “Київенерго” з причини невиконання умов договору про оплату спожитого газу.
     
     У січні 2004 ДК “Газ України” уклала договір з АЕК “Київенерго” про постачання природного газу для виробництва тепла в поточному році. Договором було передбачена можливість застосування штрафних санкцій та розірвання договору з боку ДК “Газ України” у разі несплати “Київенерго” за спожитий природний газ протягом двох місяців.
     
     Станом на 11 лютого 2004 року АЕК “Київенерго” було спожито 594,1 млн. куб. м природного газу на суму 102,98 млн. грн. Рівень оплати за газ з початку року склав лише 69,1% від його вартості. Таким чином, загальна заборгованість АЕК “Київенерго” за спожитий газ досягла позначки 44,3 млн. грн. Зростання заборгованості за спожитий газ свідчить про небажання АЕК “Київенерго” дотримуватися умов договору, а також про відсутність елементарної фінансової дисципліни в енергетичній компанії.
     
     Крім того, АЕК “Київенерго” у січні 2004 року оформила протоколів для фінансування житлових субсидій, на підставі яких здійснюються розрахунки з ДК “Газ України”, лише на 16,1% від загального обсягу фінансування. У лютому розрахунки не проводились взагалі. Обсяг фінансування пільг та субсидій населенню Києва на січень-лютий становить 73,9 млн. грн., в тому числі у лютому – 62 млн. грн. Станом на 11 лютого 2004 року оформлено протоколів для фінансування житлових субсидій лише на суму 7,6 млн. грн., а для фінансування пільг громадянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи протоколи в поточному році взагалі не оформлялись.
     
     У 2004 році АЕК “Київенерго” заборгувала УМГ “Київтрансгаз” та ВАТ “Київгаз” за надані послуги з транспортування природного газу 25,5 млн. грн. Заборгованість АЕК “Київенерго” за надані послуги з транспортування природного газу за минулі роки становить 90,87 млн. грн.
     
     НАК “Нафтогаз України” висловлює занепокоєння заявами окремих керівників Міністерства палива та енергетики і АЕК “Київенерго”, які припустилися дезінформації громадськості стосовно причин зменшення обсягів постачання газу для вироблення електричної та теплової енергії у першій декаді лютого 2004 року. Незважаючи на необгрунтовану позицію “Київенерго”, яка посилює соціальну напругу в період найбільших лютневих морозів, не маючи для цього жодних підстав, НАК “Нафтогаз України” прийняла рішення відновити постачання газу. Виконання компанією “Київенерго” умов договору про оплату спожитого природного газу дозволить уникнути зменшення обсягів його постачання з боку ДК “Газ України” у майбутньому.
     
     Довідка: Станом на 11 лютого 2004 року запаси природного газу в газосховищах НАК “Нафтогаз України” в повному обсязі дозволяють задовольнити потреби всіх споживачів. Окрім того, повне погашення заборгованості за туркменський природний газ попередніх років та своєчасна оплата поточних поставок дозволяють НАК «Нафтогаз України» своєчасно отримувати достатні обсяги імпортованого природного газу.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2667 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 869
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика