Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” спростовує висловлювання міністра палива та енергетики щодо недостатніхзапасів природного газу в ПСГ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.03.2004 14:31


     НАК “Нафтогаз України” спростовує заяву міністра палива та енергетики України Сергія Єрмілова щодо недостатніх запасів власного природного газу у підземних сховищах газу (ПСГ). Інформація, оприлюднена міністром, свідчить про низький рівень поінформованості Мінпаливенерго про ситуацію у газовій галузі.
     
     Протягом квітня-жовтня 2003 року в ПСГ України було закачано 18,2 млрд. м3 , що на 300 млн. м3 більше, ніж у 2002 році. З них 13,3 млрд. м3 належать НАК “Нафтогаз України”. Обсяги закачування власного природного газу залишилися на рівні 2003 року.
     
     Компанія здійснює безперебійні поставки природного газу платоспроможним споживачам протягом усього терміну свого існування. Газопостачання в опалювальному сезоні 2003-04 рр. здійснюється відповідно до планових показників, що затверджені Кабінетом Міністрів України. Стабільна ситуація в сфері газопостачання та створення власних запасів природного газу неодноразово підкреслювалася Президентом України Леонідом Кучмою.
     
     Компанія виступає проти систематичного розповсюдження керівництвом Мінпаливенерго неправдивої інформації про діяльність “Нафтогазу України”. Заяви міністра палива та енергетики Сергія Єрмілова мають на меті ескалацію напруженості серед населення України та спотворення іміджу Компанії. НАК “Нафтогаз України” вважає дії Сергія Єрмілова безпідставними та такими, що наносять шкоди діловій репутації Компанії.
     
     Довідка: “Нафтогаз України” щорічно збільшує власні запаси природного газу для підвищення стабільності газопостачання у зимовий період. Створений протягом 2003 року запас газу, що належить Компанії, на 3,8 млрд. м3 більший за аналогічний показник 2001 року.
     
     Найбільший запас власного палива вдалося створити в 2002 році. Проте, внаслідок несанкціонованого відбору 6 млрд. м3 природного газу неплатоспроможними підприємствами Мінпаливенерго протягом опалювального сезону 2002-03 рр., залишок газу, що належить “Нафтогазу України” на 15 квітня 2003 року складав всього 1 млрд. м3.
     
     Протягом 2003 року Компанії вже вдалося частково нівелювати негативний ефект діяльності структур Міністерства палива та енергетики. Проте, заборгованість генерації, що знаходиться в управлінні Мінпаливенерго, за спожитий газ станом на 27 лютого сягає 1,5 млрд. гривень. У разі повернення цих коштів Компанія зможе придбати 5,6 млрд. м3 природного газу. Крім того, у 2004 році “Нафтогаз України” суттєво збільшить власні запаси блакитного палива за рахунок капіталовкладень у видобуток газу та шляхом додаткових закупівель середньоазіатського газу.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2576 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 909
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика