Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України” вдосконалює роботу Юліївського нафтогазоконденсатного промислу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.03.2004 09:12


     Дочірня компанія “Укргазвидобування” розпочала відвантаження нафти, газового конденсату, та скрапленого газу з Юліївського нафтогазоконденсатного промислу у Харківській області.
     
     Відвантаження сировини безпосередньо з промислу стало можливим завдяки введенню в експлуатацію наприкінці 2003 року залізничної колії довжиною 5 км від Юліївського родовища до станції Мерчик Південної залізниці. Будівництво колії та фінансування проекту було здійснено коштом ГПУ “Харківгазвидобування” ДК “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України”. Відтепер Компанія безпосередньо з родовища відвантажуватиме нафту та газовий конденсат споживачам України, а також експортуватиме скраплений газ за кордон.
     
     З метою нарощення виробництва пропан-бутану наприкінці минулого року на Юліївському промислі введена в дію турбодетандерна установка, що дозволить збільшити видобуток скрапленого газу (пропан-бутану) на 2 тисячі тонн на рік (10%).
     
     Спорудження у 2003 році газопроводу “Юліївка - Богодухів - УКПГ Степове - магістраль Шебелинка-Полтава-Київ” довжиною 25 км дозволило Компанії постачати природний газ з Юліївського промислу не лише споживачам Харкова, а й Полтавської та Київської областей.
     
     Введення в дію першої черги газопроводу також забезпечило збільшення видобутку газу з малодебітних свердловин Шебелинского родовища, та дозволило наростити подачу шебелинського газу до Харківського промвузлу. В квітні 2004 року “Нафтогаз України” закінчить будівництво другої та третьої черги газопроводу, та поступово перейде до газопостачання Харкова виключно з Шебелинского родовища.
     
     Довідка: Юліївський нафтогазоконденсатний промисел розташований у Валківському районі Харківської області і є одним з чотирьох найпотужніших осередків газовидобутку в Україні. Промисел створений на початку 90-х років на базі Юліївського родовища, відкриття якого відбулося у 1987 році. Промислова експлуатація Юліївки розпочалася у 1994 році, завдяки чому промисел є одним з наймолодших в Україні.
     
     Модернізація Юліївського промислу відбулася наприкінці 90-х років. В 1997 році на промислі побудовано технологічний комплекс по вилученню пропан-бутану потужністю 25 тис. тонн на рік. Паралельно будувалася виробнича інфраструктура: газопровід до Харкова, конденсатопровід до станції Мерчик, зовнішнє електропостачання, асфальтні дороги. Коштами Компанії також побудовано житловий комплекс для працівників Юліївського промислу.
     
     За період розробки на Юліївському родовищі пробурено і експлуатується 43 свердловини - 30 газових та 13 нафтових. Щорічно на родовищі видобувається до 1 млрд. м©шприродногоагазу¬аблизько¬С¬Щтис ¬тоннЪгазового конденсату ¬д¬а¬ЯрокуФвведеноУвадію установки збору і підготовки нафти, видобуток якої складає близько 25 тис. тонн на рік.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2304 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 941
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика