Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Роль Рахункової палати в України та виклики, що стоять перед нею
Автор: Сергей Любченко      Дата: 15.06.2017 11:48


     Роль Рахункової палати в України та виклики, що стоять перед нею
     Роль - надзвичайно важлива, а виклики, які висуває життя, подолати можна - якщо взятися за справу усім миром! На території НСК "Олімпійський" відбулася Міжнародна конференція "Роль Рахункової палати в України та виклики, що стоять перед нею".
     Організували та провели цей захід Представництво Європейського Союзу в Україні, Реанімаційний пакет реформ (РПР) та проект «Ефективне управління державними фінансами», який реалізується федеральною компанією Deutsche GesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії.
     На конференції наголошувалося про те, що з підвищенням рівня економічного і соціального розвитку в Україні фінансовий контроль і політичний нагляд за виконанням державного бюджету стали важливими компонентами підзвітності державних витрат.
     Вищі органи фінансового контролю (ВОФК), такі як Рахункова палата України (РПУ), роблять вирішальний внесок в якість і ефективність такого процесу. Звіти про результати аудиту виявляють недоліки і рекомендують заходи щодо вдосконалення управління. Таким чином, вони допомагають виконавчій владі якомога краще використовувати державні кошти. Іншими словами, ВОФК гарантує, що політичні цілі видатків досягаються при мінімальних витратах, і що складені звіти є прозорими. Це повинно відбуватися в рамках симбіозу між ВОФК і Парламентом, перед яким він звітує. Ці дві важливі, але окремі інституції мають взаємодоповнюючі ролі в забезпеченні ефективного врядування. Парламент може виконувати свої наглядові функції найбільш ефективно, коли він використовує і може розраховувати на аудиторську роботу ВОФК. Подібним чином, ВОФК може бути найбільш ефективним, коли Парламент - і особливо його комітети - забезпечують форум для представлення та обговорення результатів аудиту ВОФК, діючи в якості союзника і заохочуючи урядові органи вживати відповідні коригувальні дії. Крім того, публікація результатів аудиту дозволяє громадянам ознайомитися з діями свого уряду і акцептувати їх. Підзвітність, прозорість та ефективність використання державних коштів є найважливішими елементами належного врядування. Тому для здійснення державних витрат в демократичному суспільстві потрібен функціонуючий незалежний та ефективний орган контролю, такий як РПУ. Йдеться про важливість функціонуючого органу аудиту для України, покращення робочих відносини Вищого органу фінансового контролю України - Рахункової палати з Парламентом і громадянським суспільством, а такоє можливості і наслідки нового Закону України «Про Рахункову палату». Саме ці питання і портапили у фокус дискусії Міжнародної конференція "Роль Рахункової палати в України та виклики, що стоять перед нею", яка була спрямована на зміцнення РПУ як Вищого органу фінансового контролю України і підвищення обізнаності суспільства про важливу роль незалежного і функціонуючого органу аудиту.
     Сергій Любченко, Юліана Паксюткіна
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1196 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14423
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика