Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Україна та Іран активізують двосторонні відносини у галузі сільського господарства
Автор: Елена Рыбина      Дата: 14.09.2017 20:11


     У Мінагрополітики відбулася зустріч першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з делегацією Ісламської Республіки Іран, яку очолив Президент Палати торгівлі, шахт і промисловості Ісламської Республіки Іран Голамхосейн Шафеї. Під час зустрічі також був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Мохаммад Бехешті Монфаред. Метою зустрічі стало комплексне обговорення питань активізації двосторонньої співпраці між двома країнами у галузі сільського господарства.
     У заході з української сторони взяли участь представники департаментів Мінагрополітики, зокрема, землеробства та технічної політики в АПК, тваринництва, міжнародного співробітництва, а також представники Держгеокадастру.
     «У наших країн є великий потенціал для подальшого розвитку взаємних відносин в галузі сільського господарства. Ісламська Республіка Іран є одним з основних торговельних партнерів України за об’ємами експорту сільгосппродукції, зокрема, Іран займає 8-е місце серед країн, в які ми експортуємо аграрну продукцію. Я впевнений, що ця позиція стане ще вищою, оскільки сільськогосподарська галузь — одна із основних галузей економіки України», — зауважив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
     За словами першого заступника Міністра, Україна зацікавлена у нарощуванні обсягів продукції, що постачається до Ірану, а також у розширенні її номенклатури. Окрім зернових, мова йде про продукцію борошномельно-круп’яної промисловості, насіння олійних культур, олії, яєць, птиці, меду, кондитерських виробів, вершкового масла, маргарину та цукру. Також, йдеться про започаткування спільної виробничої кооперації та реалізації нових українсько-іранських проектів у м’ясо-молочній галузі, будівництві промислових боєнь, спільних підприємств з вирощування зернобобових культур.
     Крім того, під час зустрічі було наголошено, що в рамках розвитку взаємовідносин України та Ірану, сторонами опрацьовуються проекти Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран в галузі сільського господарства, Меморандуму між компетентними органами країн про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, Меморандуму між компетентними органами країн про співробітництво в галузі здоров’я тварин та ветеринарної медицини.
     Максим Мартинюк висловив сподівання, що ці документи будуть підписані під час чергового засідання Робочої групи з питань сільського господарства або в рамках інших заходів, які будуть визначені сторонами.
     Довідково:
     Товарообіг за 7 місяців 2017 року становить 412,6 млн. дол. США. Експорт становить 404 млн. дол. США. Імпорт становить 8,6 млн. дол. США.
     Основу українського експорту до Ірану складають:
     — кукурудза — 965,6 тис. тонн на суму 152,6 млн дол. США (експорт збільшився на 45% порівняно з аналогічним періодом 2016 року);
     — олія соняшникова — 174,5 тис. тонн на суму 127,8 млн дол. США (експорт збільшився на 51,5% порівняно з аналогічним періодом 2016 року);
     — соєві боби — 303 тис. тонн на суму 113,6 млн дол. США (експорт збільшився в 2,6 рази порівняно з аналогічним періодом 2016 року).


Автор: Елена Рыбина прочтений: 943 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15585
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика