Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Товарообіг між Україною та Фінляндією за 7 місяців 2017 р. збільшився на 13%
Автор: Елена Рыбина      Дата: 10.10.2017 17:40


     Товарообіг між Україною та Фінляндією за 7 місяців 2017 р. збільшився на 13% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, склавши більше 174 млн. дол. За оцінкою експертів-учасників круглого столу «Україна-Фінляндія», що пройшов у рамках Київського міжнародного економічного форуму (5–6 жовтня 2017 р)., в 2017 -2018 рр. показники товарообігу будуть динамічно збільшуватися.
     За даними Центру підтримки експорту при Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), за 7 місяців 2017 року український експорт склав близько 40 млн. дол. (приріст 9%), в той час як фінський імпорт — майже 118 млн. дол. США (приріст 14%). Незважаючи на серйозний розрив між обсягами експорту та імпорту, за словами учасників круглого столу, Україна має серйозні експортні перспективи, і поступово ці показники будуть зближуватися.
     На думку співголови асоціації Finnish Business Group Сергія Шоміна, збільшення товарообігу на 13% стало результатом більш ефективної роботи посольств та бізнес-співтовариств двох держав. При цьому, як вважає пан Шомін, товарообіг зростатиме, завдяки створенню спільних українсько-фінських підприємств в таких сферах, як деревообробка, машинобудування, виробництво паперу. «При цьому може бути досягнута синергія за рахунок високих технологій та глибокого знання виробничих процесів з фінської сторони та кваліфікованої праці, ресурсів і сировини з української сторони», — підкреслив експерт.
     Підтвердженням думки експертів стала інформація великих і авторитетних фінських компаній про готовність до партнерства з українським бізнесом, що була оголошена в ході круглого столу. Зокрема, транспортна компанія ContainerShip висловила готовність у партнерстві з державою і українськими партнерами взяти участь в будівництві в Україні контейнерних терміналів. А відомий фінський виробник будматеріалів — компанія RUUKI — оголосила плани пошуку українських виробників для виробничої кооперації.
     За даними Центру підтримки експорту при УСПП, найбільш популярні позиції українського експорту до Фінляндії — чорні метали, котли, папір та картон, меблі, вироби з чорних металів, готові текстильні вироби та ін.
     Серед топ-позицій фінського імпорту в Україну — папір та картон, електричні машини, пластмаси та полімерні матеріали, метали, продукти нафтопереробки, фармацевтика та ін.
     За оцінкою Центру підтримки експорту при УСПП, перелік перспективних експортних позицій українських виробників буде розширюватися. «Ми бачимо серйозні перспективи в експорті IT-послуг, меблів, агропродукції, — підкреслив віце-президент УСПП, координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков, — Наш Центр вже активно веде діалог з фінськими торговими мережами щодо постачання на полиці супермаркетів Фінляндії високоякісних українських продуктів харчування. Вже сьогодні ми готові запропонувати нашим бізнесменам конкретні варіанти бізнес-партнерства з фінськими компаніями».
     В ході круглого столу Денис Красніков, який виступав його модератором, також зазначив, що УСПП підтримує ініціативу фінських компаній ContainerShip і RUUKI щодо створення спільних українсько-фінських підприємств.


Автор: Елена Рыбина прочтений: 955 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15918
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика