Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Свинарство – галузь перспективна
Автор: Сергей Любченко      Дата: 01.06.2011 10:15


     Свинарство – галузь перспективна
     «Їли, їмо і будемо їсти,» - так кажуть українці про сало. А воно – смачне і красиве – є і залишатиметься візитною карткою нашої країни, як мінімум, до кінця цього століття.
      Що далі буде – загадувати зарано. Але нині для мільйонів наших співвітчизників свинина і сало є чи не найулюбленішими продуктами. Адже, немає куди правди діти, мало хто з нас є чистими вегетаріанцями.
     Куди там! Без доброго шматка м»яса у борщі, без запашної печені з картопелькою, чи , на крайній випадок, «українського снікерса» про підвищення ККД на роботі чи в побуті і говорити не варто.
      Отож, для переважної більшості наших співвітчизників питання «А скільки буде коштувати свинина і сало у наступному місяці?» - не з розряду риторичних. На це запитання треба відповідати чітко і без зайвої балаканини. Як мовиться – по суті.
     Саме це одвічне для мільйонів українців питання і стало предметом обговорення учасників III-го Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство», який у перший день літа стартував у Українському домі.
     Не менш важливі питання для дискусії – «Як вийти на рівень рентабельності галузі у 20 відсотків і вище?». Або – «Чи варто покладатися виключно на державну допомогу в розвитку промислового свинарства?»
     На думку авторитетних учасників зібрання, III Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — найбільша подія галузі. До столиці України приїхали понад 400 керівників та фахівців провідних свинокомлексів України, іноземних експертів, представників переробних підприємств, комерційних компаній та фінансових установ. Саме вони, як мовиться, і «думатимуть думу» - як, за рахунок яких внутрішніх резервів можна вивести колись супер-прибуткову галузь із глухого кута, у якому вона опинилася не з вини вітчизняних тваринників.
     Та й свині не винні, що їх так низько цінують в державі, яка свого часу експортувала тисячі тонн першосортної м»яса і сала у близьке і далеке зарубіжжя. Кривдно їм, нашим доморощеним П»ятачкам, що нині в українських супермаркетах ми змушені купувати польське сало і китайську «тушонку», після якої – непереливки… А то й до реанімації потрапити можна.
     Подія відбулася за підтримки Асоціації свинарів України (АСУ), що об’єднала 16 провідних свинокомплексів України, серед яких ВАТ «Агрокомбінат Калита», СВАТ «Слобожанський», СП ТОВ «Нива Переяславщини», ТОВ «Галичина-Захід», ПАП «Агропродсервіс», ТОВ «Деміс-Агро» та інші.
     Представники галузі не без підстав сподіваються, що саме цей Конгрес дасть правдиву оцінку та спрогнозує розвиток української галузі свинарства, її місце на світовому ринку. Адже на ньому провідні експерти і аналітики розглянули проблеми ціноутворення й собівартості, останні техно-логічні досягнення, стан інвестицій у галузь, державної підтримки свинарства, методи управління сучасним свинокомплексом, секрети найкращих українських підприємств.
     На конгресі виступили гуру свинарства: Кейс Шеепенс — ветеринарний лікар міжнародного класу (Нідерланди); Юрій Ковальов — генеральний директор Національного союзу свинарів Росії; Дієго Падоан — спеціаліст в галузі свинарства (Австрія); Фабіо Катунда — спеціаліст у галузі свинарства (Бразилія), Ярослав Кебал — директор ТОВ «Галичина-Захід (Україна); Артур Лоза — директор ТОВ «Деміс-Агро» (Україна); Володимир Єпішин — генеральний директор селекційно-генетичного центру ТОВ «Агрофірма «Мортадель» (Росія); Вернер Гайслер — провідний інженер у галузі свинарства (Німеччина) та інші.
     Серед почесних гостей Конгресу — видатні державні діячі та всесвітньо визнані авторитети галузі.
     Сергій Любченко
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 2768 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 6398
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика