Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
Олег Березюк : «Телемедицина» потрібна і лікарям, і пацієнтам
Автор: Сергей Любченко      Дата: 28.02.2012 03:16


     Олег Березюк : «Телемедицина» потрібна і лікарям, і пацієнтам
     - Страшно не те, що в нашій державі тисячі людей щорік помирають від раку. Страшно, що в Україні сьогодні помирають дорослі і діти від невчасно діагностованого апендициту, - зазначив під час засідання Координаційного Комітету Соціального Партнерства ДТЕК директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Олег Березюк. – А цих людей можна було врятувати, якби в нашій державі максимально широко реалізовувався б проект «Телемедицина». Як це робиться у Львівській області.
     На думку Олега Березюка, за рахунок соціального проекту «Телемедицина» протягом півроку вдалося суттєво покращити діагностику та виявлення онкологічних та кардіологічних недуг у жителів Львівщини.
     - 26 квітня минулого року Львівська міська рада в особі заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва підписала Декларацію про соціальне партнерство з ДТЕК. Відтоді ми на власні очі переконалися : «Телемедицина» - це давно протоптана стежка у світі медицини – якщо брати за основу досвід розвинених європейських країн. А ми, українці, лише наближаємося до розуміння : що то є «Телемедицина» у практичній площині.
     - В першу чергу впровадження «Телемедицини» найбільш актуальне для молодих лікарів, які закінчили навчання у вишах, - переконаний Олег Березюк. – По завершенню навчання більшість їх мають досить поверхневі знання про практичну медицину. Більше того – молоді ескулапи не хочуть самовдосконалюватися! В рамках проекту ми беремо молодих лікарів і починаємо вчити: професор у Відні читає лекцію для львівських травматологів - за допомогою «Телемедицини». Це нереально робити щодня, але це робить вітчизняну медицину доступнішою і дешевшою для десятків тисяч наших співвітчизників.
     - Молоді лікарі, для прикладу, із Бурштина, які працюють в рамках проекту «Телемедицина», вже не бояться подзвонити до колег у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги за консультацією, - наголосив чиновник. – Але ще в більшому виграші пацієнти Бурштинської районної лікарні – їм не треба їхати будь-що із райцентру до Львова. Лікарям районих лікарень – аби не червоніти в очах досвідчених колег - треба більш ретельно готуватися до консультації, читати медичні журнали і книжки,думати над діагнозами. А це - лише на користь хворим.
     - Крім того, проект «Телемедицина» дає змогу проводити семінари і навчання. Це вже відбувається, - запевнив учасників засідання Координаційного Комітету Соціального Партнерства ДТЕК директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Олег Березюк.
      Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 2785 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 6971
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика