Домой
  • вечное хранение произведений
  • рекламная поддержка лучшим работам
  • участие работ в печатных сборниках

Парольный вход для авторов.

автор: c до
А судді – хто?
Автор: Сергей Любченко      Дата: 14.11.2012 12:32


     
     А судді – хто?
     
     13 та 14 листопада 2012 року в Києві у конференц-залі готелю «Русь» тривала робота міжнародної конференції «Суддівська етика: плекання громадської довіри та впевненості», організована Радою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».
     
     Метою конференції стало обговорення результатів регіональних дискусій суддів щодо проекту нової редакції Кодексу суддівської етики, які провела Рада суддів України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» в період з травня по жовтень 2012 року.
     
     Проект нової редакції Кодексу суддівської етики підготовлений робочою групою Ради суддів України на виконання рішення Х позачергового з’їзду суддів України від 16 вересня 2010 року. Наразі в Україні є чинним Кодекс професійної етики судді, схвалений з’їздом суддів у жовтні 2002 року, однак він містить низку положень, які ввійшли в конфлікт з положеннями нового Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року. Проект Кодексу приведено у відповідність до норм українського законодавства, Бангалорських принципів ООН про стандарти суддівської поведінки і європейських стандартів, і його суттєве доповнення стало предметом широкого обговорення суддівською спільнотою України під час семи регіональних дискусій в Одесі, Івано-Франківську, Львові, Севастополі, Чернігові, Харкові і Донецьку.
     
     В роботі конференції взяли участь високоповажні судді пан Ярослав Романюк, Перший заступник Голови Верховного Суду України, голова Ради суддів України; пан Володимир Колесниченко, голова Вищої ради юстиції; пан Ігор Самсін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Верховного Суду України; суддя Вільям Даффі, Федеральний суд Північного округу Джорджії, США, та суддя Богдан Футей, Суд федеральних претензій, США, а також пані Анн-Марі Ястішок, заступник Директора Місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі та пан Девід М. Вон, Керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».
     
      Результатом роботи конференції стала підготовка рекомендацій для остаточного проекту Кодексу суддівської етики, що відповідає міжнародним і європейським стандартам, для затвердження його з’їздом суддів України, який заплановано на 22 лютого 2013 року.
     Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 3630 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 7936
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Юрпомощь
Академия

О сервере


Биржа
Магазин
Платежная
Earn&Play
Форекс

Для контактов
skype:noo.inc




Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Noo Web System
Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Weapon Links

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика